Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El CIS situa Colau com a guanyadora de les eleccions a poca distància de Maragall
  • CA

L’alcaldessa i candidata de BComú, Ada Colau, seria la guanyadora de les eleccions municipals del 26M segons l’enquesta del Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS). L’estudi la col·loca amb un resultat d’entre 10 i 11 regidors -actualment en té 11-, seguida del candidat d’ERC, Ernest Maragall, que aconseguiria entre 9 i 11 representants. L’enquesta del CIS va ser la que més es va apropar als resultats finals de les eleccions generals el 28A.

El PSC seria la tercera força del consistori amb entre sis i set regidors, segons el CIS. Barcelona pel Canvi-Ciutadans, la llista de Manuel Valls, empataria amb la candidatura de Quim Forn i Elsa Artadi amb entre cinc i sis regidors i sis i set representants, respectivament. El grup de CiU de Xavier Trias té actualment 10 regidors. 

A diferència de l’última enquesta que es va publicar, la CUP i el PP obtindrien representació segons els resultats del CIS. L’enquesta del CIS atorga entre dos i tres regidors als populars de Josep Bou i dos representants als anticapitalistes d’Anna Saliente. La candidatura de Barcelona és capital-Primàries, encapçalada per Jordi Graupera, es quedaria fora del consistori.

Pactes postelectorals

Amb els resultats del CIS a la mà, Colau i Maragall podrien sumar per aconseguir una majoria absoluta a l’Ajuntament. A més, ni ERC amb JxCat ni PSC i Valls sumarien els 21 regidors necessaris per evitar que la llista més votada governi. L’alcaldessa Colau ha governat durant la majoria del mandat -des que va trencar amb el PSC de Jaume Collboni un any i mig després de pactar-hi- amb només 11 regidors, una possibilitat que es podria repetir segons el CIS. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Perdre Barcelona per a la independència a maig 09, 2019 | 15:41
    Perdre Barcelona per a la independència maig 09, 2019 | 15:41
    Si l'alcaldia de Barcelona es perd per les forces independentistes, serà molt difícil perdonar la rebequeria d'ERC de voler anar sola per a demostrar que guanya al PdeCat. Costarà, costarà... El mateix podem dir de la CUP. Els país els importa poc, sols la seva coherència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa