Colau acusa a Maragall de “portar 50 anys vivint dels càrrecs oficials”

L'alcaldessa i principal rival del cap de llista d'ERC li dedica l'últim Youtube de campanya i n'oblida les feines al sector privat i com a tècnic municipal

La líder dels comuns i candidata a la reelecció, Ada Colau, ha elevat el to de les seves crítiques a Ernest Maragall (ERC) en l’últim vídeo de la seva série electoral a Youtube en castellà. Tot i remarcar d’inici que troba “malament” criticar al republicà per la seva edat –76 anys–, en una referència a les declaracions d’Elsa Artadi, Colau s’ha esplaiat criticant la trajectòria del seu principal adversari segons les enquestes: “Em sembla legítim qüestionar que algú porti 50 anys vivint dels càrrecs oficials i la política fins al punt que mai hagi treballat de res que no sigui de polític professional”.

“Ha governat a l’Ajuntament de Barcelona amb el PSC durant dècades i quan va començar a perdre eleccions es va passar a ERC, just en el moment en què ERC decidia governar la Generalitat amb l’antiga Convergència i Unió”, desgrana l’alcaldessa mentre se succeeixen fletxes i gràfics a la pantalla. A la institució catalana, incideix Colau, les dues formacions han fet “retallades, privatitzacions i tot el contrari de polítiques progressistes”. 

Colau s’oblida de les feines no polítiques de Maragall

Maragall, en efecte, va entrar a l’Ajuntament de Barcelona el 1969. Però no a polític, com insinua Colau, sinó com a informàtic. El consistori el liderava aleshores l’alcalde franquista Josep Maria de Porcioles. “L’Ernest no va ocupar un càrrec electe de regidor fins al 1995, després de més de vint anys d’intensa activitat municipal tècnica i directiva”, diuen clarament les memòries de l’exalcalde Pasqual Maragall, a qui Colau sempre ha professat admiració pública. Al mateix volum, el germà gran de l’ara candidat recorda que Ernest Maragall es va posar a treballar més jove que ell i va estudiar Econòmiques a les tardes mentre al matí era empleat de diverses empreses, com Nestlé, l’agència Reclamo i la química Lucta. 

Més informació

Comentaris

  Peus de fang 21/05/2019 9:22 am
  A part de fer-ho sempre en español, el menyspreu de Colau és simple i demagògic. Estic en contra dels taps generacionals o de gènere però és evident que ser jove i dona no és garantia de preparació; ella mateixa. Ni de competència; ella mateixa. Potser oblida que hi ha jovenetes en política com una tal Levy?
  loto 21/05/2019 9:00 am
  Quin nivellas! Colau és una POPULISTA autèntica. Li fa por perdre la poltrona.
  Xavier Batllorí 21/05/2019 8:52 am
  sap greu perque a aquesta demagoga integral no m'agrada donar-li la raó però està clar que té raó en aquest cas. El yayo porta massa temps vivint de la politica. Es veu que mai troba el moment de deixar pas a la gent més jove.
  bota 21/05/2019 8:50 am
  Colau ja has fet de tot encara et falta sortir desnuda en estilo: the nu project.
  normal 21/05/2019 8:48 am
  Colau és de la "nova política" ...normal tu.
  capitao lampiao 21/05/2019 8:48 am
  Es el meu heroi!!. Va afegir.
  Comença el joc brut. 21/05/2019 12:13 am
  Aquella que cobrava pasta gansa per fer-se la foto a les protestes de la PAH i ha farcit l'ajuntament de famíliars i altres endollats ineptes i malversat a mans plenes i... té les penques de criticar els altres ????

Nou comentari