Artadi critica l’edat de Maragall i Colau el defensa però li retreu els 40 anys en política

La candidata de Junts creu que el republicà "no és una opció de futur" i l'alcaldessa considera que s'ha eternitzat

La veterania del candidat d’ERC a les eleccions municipals d’aquest 2019, Ernest Maragall, s’ha convertit en tema de campanya en les darreres hores una altra vegada. L’exalcalde Trias –que té tres anys i mig menys– ja va fer un comentari sobre els seus 76 anys al febrer, i ara és la número dos de la llista que ell tanca, Elsa Artadi, qui torna a parlar-ne.

La candidata, cap de llista de facto a causa de l’empresonament de Joaquim Forn, va assegurar ahir: “Que [Maragall] té 76 anys és una obvietat, i que clarament no és l’opció de futur per a la ciutat, de lideratge, d’energia i visió de futur també és una obvietat”, va dir en una entrevista a l’emissora francesa de Barcelona Equinox.

Després de reiterar que Maragall ofereix receptes de la dècada dels 80, i va recordar que treballa a l’Ajuntament de Barcelona des del 1965: “No és que jo no hagués nascut, és que els meus pares no estaven ni casats”, va rematar.

Segons Artadi, no és ella qui ha tret a la llum la qüestió de l’edat: “Si ell ho diu és perquè ha de ser conscient de les seves limitacions i, potser, no arriba a tot”.

Però l’episodi no s’ha acabat aquí, perquè avui s’ha pronunciat Ada Colau. A preguntes dels periodistes sobre les declaracions d’Artadi, l’acaldessa i candidata a la reelecció per BComú, ha dit que considera que “l’edat no ha de ser un factor de discriminació ni en la política ni en cap altre àmbit”. Segons l’alcadessa, “afortunadament, cada cop hi ha una esperança de vida més alta a Barcelona i la gent gran té moltes coses per aportar”.

Ara bé, sí que s’ha apuntat a criticar el fet d’estar en política durant 40 anys. “Jo porto aquí quatre anys i hi seré quatre anys més, però intenció de quedar-me en la política professional. Crec que és bo que hi hagi rotació. I sí que és cert que el senyor Maragall porta potser 40 anys en la política. Crec que és bo fer altres feines i estar de pas en la política. No dic quant temps ha de ser, però ha de ser un temps limitat”, ha conclòs en unes declaracions recollides per l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

Més informació

Comentaris

  MECH 13/05/2019 9:46 am
  Que l'argument contra Maragll sigui la seva edat em sembla molt pobre politica i moralment. Imaginem que a una candidata l'acusen de ser lletja. Que passaria? Escàndol, no? Doncs cadascú és com li ha parit la seva mare i té l'edat en funció de quan li va parir la seva mare. I, jo no votaré ERC, però hi ha temes que no depenen de la ideologia
  Tictac-Tictac . . . 12/05/2019 12:42 pm
  Jo mateix estic bastant indecís, no sé si votaré a en Maragall o a en Maragall. . . . . .
  Tictac-Tictac . . . 12/05/2019 12:35 pm
  Ja li agradaria a la ni-colau haver tingut, ni que fos un trimestre dels encerts polítics d'en maragall
  airausu 12/05/2019 12:16 pm
  El que demostra poc potencial polític és amagar l'1O, l'estelada i el català, per tocar poder i preferir pactar amb gallecs i bascos abans que altres catalans. Que Maragall digués que li tenien prohibit reunir-se amb en MHP Puigdemont, guanyador legitim de les eleccions del 21D, és de molta potència política per part d'E(RC), oi?? DUI. ||*||
  Jaume Ribé de Craywinckel 12/05/2019 10:12 am
  No veig malament la discussió entre els polítics sobre les seves idees, valors i opinions. Tanmateix, trobo que ficar-se amb l'edat del Sr. Maragall, demostra poc potencial polític.

Nou comentari