Maragall adverteix que només el 5% dels nouvinguts de Barcelona accedeixen als serveis d’acollida

ERC proposa connectar el padró amb el circuit d'acollida perquè tots els empadronats hi tinguin accés

La falta de sistematització de dades de les quals disposa l’Ajuntament fa que la majoria de nouvinguts a Barcelona no accedeixin als serveis municipals d’acollida perquè ni tan sols saben que existeixen i l’administració no ho detecta. Ho ha advertit avui el candidat d’ERC a les eleccions municipals d’aquest 2019 a Barcelona, Ernest Maragall.

En un acte al Parc Joan Miró amb membres de la llista i càrrecs electres del partit de procedències diverses, el candidat i M’hamed Abdelouahed, número 11 de la seva llista, han anunciat que si governen crearan un “Circuit integral d’Acollida, Acomodació i Accés a la Ciutadania que acompanyi i faciliti les eines necessàries per garantir l’autonomia personal, la igualtat d’oportunitats i la cohesió social”. Es tracta, sobretot, de vincular el padró amb el Circuit Integral d’Acollida, per tal que tothom que s’empadroni tingui accés a aquests serveis, una cosa que ara només fan el 5% dels nouvinguts a la ciutat.

Segons Abdelouahed, “als municipis on hi ha aquesta connexió, ja s’està arribant al 30%, i Barcelona es queda en el 5% perquè no es fa”. “Tinc moltes esperances posades en aquesta eina, espero que permeti per fi que tothom sàpiga que és ciutadà de Catalunya des del principi i per sempre, no només per a un primer moment, per a una foto”, ha afegit Maragall.

Durant el míting, on el públic era tan divers com la representació política que hi havia sobre l’escenari muntat al parc, també s’ha defensat la necessitat d’impulsar un pla integral contra el odi, amb un observatori de delictes d’odi que posi remei al fet que actualment l’Ajuntament de Barcelona no en té les dades sistematitzades. 

Aquest pla inclouria tots els delictes d’odi i un dels objectius seria dotar de pressupost l’Oficina de la No-Discriminació i assegurar-se que tots la població que el necessita coneix el servei, a tots els districtes.

Més informació

Nou comentari