Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni vol que els veïns produeixin la seva pròpia energia amb una bonificació de l’IBI

El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha proposat aquest dimarts aplicar bonificacions del 50% en l’impost sobre els béns immobles (IBI) per incentivar que les mateixes comunitats de veïns produeixi energia amb plaques solars. En un acte en què ha explicat les seves propostes en matèria energètica i de sostenibilitat, Collboni ha assegurat que aquest incentiu s’aplicaria durant els set primers anys.

A banda d’aquesta mesura, el candidat del PSC ha explicat que vol rehabilitar 10 zones de la cuitat seguint criteris d’accessibilitat, sostenibilitat i estalvi energètic. Són barris que es van construir als anys 60, 70 i 80 i la zona antiga de la ciutat”, ha detallat l’alcaldable. Acompanyat de la ministra de Transició Ecològica en funcions, Teresa Ribera, Collboni ha plantejat també una nova ordenança sobre energia verda amb l’objectiu de “simplificar” la burocràcia i “fer més transparents” els processos.

Collboni ha expressat que és hora de “passar a l’acció” en matèria energètica i de sostenibilitat, que calen polítiques que siguin “transversals” i ha recordat que és un sector que genera activitat econòmica i llocs de treball. El candidat del PSC ha apostat per incrementar les zones pacificades a la ciutat –en la mateixa línia que va anunciar Colau–, on puguin conviure diferents formes de mobilitat. També ha defensat la mobilitat elèctrica compartida, de la qual Collboni ha assegurat que és usuari. Ha remarcat, però, la necessitat que hi hagi una regulació i de “conscienciar” la ciutadania que es tracta d’una “fórmula amb futur”. 

A més, Collboni ha dit que, en cas de governar, la primera tinença d’alcaldia s’encarregarà del compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). A més, ha anunciat que la segona de la llista, Laia Bonet, es faria càrrec de la primera tinença d’alcaldia. 

Al seu torn, la ministra de Transició Ecològica en funcions ha defensat les polítiques impulsades pel govern de l’actual president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que ha apuntat que ha fet un “esprint permanent” en matèria energètica durant els mesos que ha estat en el govern. Ha afirmat que el govern espanyol va “analitzar els límits del model de desenvolupament” i va “aprofitar el context de canvi”, després que hagin “canviat els termes del debat públic”. Ribera ha assegurat que el paper de les ciutats en aquesta qüestió és “fonamental” i que Barcelona té “moltes oportunitats”. 

Més notícies

Collboni es marca un doble objectiu: “Pobresa zero i emissions zero per al 2030”

Notícia: Collboni es marca un doble objectiu: “Pobresa zero i emissions zero per al 2030”
Comparteix
El candidat del PSC vol que l'Expo del 2030 sigui "la tercera gran transformació" de Barcelona
Notícia: Collboni es marca un doble objectiu: “Pobresa zero i emissions zero per al 2030” - Mobile

Colau vol obrir eixos verds a l’Eixample i pacificar els entorns escolars

Notícia: Colau vol obrir eixos verds a l’Eixample i pacificar els entorns escolars
Comparteix
L’alcaldessa i candidata de BComú aposta per una “revolució verda” a les polítiques urbanístiques de la ciutat
Notícia: Colau vol obrir eixos verds a l’Eixample i pacificar els entorns escolars - Mobile

Collboni es veu “completament” alcalde de Barcelona

Notícia: Collboni es veu “completament” alcalde de Barcelona
Comparteix
El candidat del PSC assegura que abans del 28-A ja es veia guanyador i subratlla que "és evident" que el seu partit recupera vots
Notícia: Collboni es veu “completament” alcalde de Barcelona - Mobile

Maragall i Collboni es preparen per assaltar l’alcaldia a remolc del 28A

Notícia: Maragall i Collboni es preparen per assaltar l’alcaldia a remolc del 28A
Comparteix
Els bons resultats d'ERC i PSC alimenten la campanya per les municipals i suposen un dur cop a les expectatives de revàlida d'Ada Colau | Les remuntades de Valls i Forn es compliquen
Notícia: Maragall i Collboni es preparen per assaltar l’alcaldia a remolc del 28A - Mobile

Nou comentari

Comparteix