El candidat a l’alcaldia Manuel Valls ha anunciat que “està treballant” amb l’equip dels Grammy perquè Barcelona aculli al celebració de l’entrega dels Grammy llatins. Actualment la cerimònia es fa a Las Vegas. Es tracta d’una de les propostes que l’ex primer ministre francès inclou al programa electoral de la seva campanya.

Valls ha plantejat que l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) sigui l’únic gestor dels pisos públics i ha defensat la col·laboració públic-privada per proporcionar més oferta i així mirar de disminuir els preus del lloguer. Amb aquesta mesura l’Ajuntament deixaria de tenir competència per gestionar habitatge públic, cosa que suposaria una aposta per potenciar la perifèria de Barcelona.

Per frenar els augments de la contaminació ha defensat un pla de xoc entre la ciutadania i proporcionar el transport públic gratuït en els dies de contaminació perquè Barcelona “sigui referència en aquesta lluita”, mentre que ha dit que no creu que l’alcalde que surti de les eleccions pugui inaugurar la reforma de La Sagrera, encara que sigui una prioritat.

L’alcaldable ha lamentat que la prostitució a Barcelona expressa l’explotació de la misèria, i encara que ha apuntat que prohibir-la és complicada, ha apostat per multar els qui la consumeixen: “Cal castigar el client”, a més de desenvolupar polítiques socials perquè les persones deixin d’exercir-la perquè, a parer seu, no és una activitat econòmica. Actualment l’ordenança ja obliga a multar tant a les treballadores del sexe com a les persones que en sol·liciten el servei al carrer.

Així ho ha sostingut durant el cicle Objectiu Barcelona de Barcelona Global, en el qual a més, preguntat sobre l’enquesta que situa ERC i BComú guanyadors de les eleccions, ha advertit que no s’ha de deixar que la ciutat “caigui a mans del separatisme d’Ernest Maragall”, mentre que ha sostingut que si està en condicions de governar, pactarà amb els socialistes i amb aquells que pensin que la ciutat ha de ser catalana, espanyola i europea.

Ha apuntat que no és partidari de comentar les enquestes, encara que ha assegurat que la gent no votarà igual que en les eleccions generals i hi haurà sorpreses, i ha defensat que la ciutat no pot tenir un sol color, “el groc”, sinó molts, mentre que s’ha autoproclamat com el canvi en al·legar que el seu equip mai no ha governat a Barcelona.

Bicapitalitat

Ha dit que el seu repte és tenir una ciutat segura, neta, sense desigualtats i que atregui talent, i s’ha reivindicat com el candidat de les elits perquè segons ell Barcelona necessita gent que imagini el futur: “Sense elits no hi ha ni modernisme, ni Palau de la Música, ni Gaudí, ni Liceu, ni Barça”.

Ha lamentat que Barcelona hagi perdut, al seu parer, la força com a ciutat cultural i ha descartat un model de ciutat petita i provinciana: “La ciutat ha de deixar de tenir complexos, i hem d’apostar per la bicapitalitat. Això Madrid ho ha d’entendre”.

Un bulevard cultural

Ha proposat fer de Montjuïc un nus cultural amb gestió pròpia que estigui unit amb l’avinguda Paral·lel i que tot el conjunt sigui un eix cultural, “un bulevard”, que posi l’urbanisme a la seva disposició.

“Hem d’utilitzar més els edificis que existeixen al centre de la ciutat per a les ciències”, ha dit, i ha criticat la idea que creu que BComú ha estès que el turisme és l’enemic i que la ciutat aposti pel decreixement.

“He vist gent amb llàgrimes als ulls perquè l’administració els va en contra”, ha assegurat sobre el sector, i ha criticat la gestió de la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, amb les terrasses.

Més notícies
L'experta en llenguatge no verbal Patrycia Centeno analitza la imatge dels candidats a les municipals / Jordi Play

Patrycia Centeno: “A París el ‘fachaleco’ de Valls seria impensable”

Notícia: Patrycia Centeno: “A París el ‘fachaleco’ de Valls seria impensable”
Comparteix
L'experta en comunicació no verbal repassa l'estilisme dels candidats a les eleccions municipals de Barcelona del 26N
Notícia: Patrycia Centeno: “A París el ‘fachaleco’ de Valls seria impensable” - Mobile

Valls promet al programa electoral “eliminar” el top manta en 90 dies

Notícia: Valls promet al programa electoral “eliminar” el top manta en 90 dies
Comparteix
El candidat insisteix en la candidatura de Barcelona als Jocs Olímpics, d'hivern o d'estiu, i a dedicar un carrer a Samaranch
Notícia: Valls promet al programa electoral “eliminar” el top manta en 90 dies - Mobile
Ricard Valentí i Pedro Vargas Heredia. | Ajuntament de Barcelona / Manuel Valls

“Valls és la millor aposta” vs. “Hitler també va ser votat”: duel de candidats gitanos

Notícia: “Valls és la millor aposta” vs. “Hitler també va ser votat”: duel de candidats gitanos
Comparteix
Pedro Vargas Heredia és el número 17 de Valls i Ricard Valentí el 24 de JxCat
Notícia: “Valls és la millor aposta” vs. “Hitler també va ser votat”: duel de candidats gitanos - Mobile

Valls s’està empassant els ultres o els ultres s’estan empassant Valls?

Notícia: Valls s’està empassant els ultres o els ultres s’estan empassant Valls?
Comparteix
Enèsima connexió amb l'extrema dreta del candidat de Ciutadans a l'alcaldia amb un video de precampanya protagonitzat per una jove falangista
Notícia: Valls s’està empassant els ultres o els ultres s’estan empassant Valls? - Mobile

Nou comentari

Comparteix