Aragonès avisa Colau i Artadi que posar “vetos d’entrada” és un error

L'adjunt a la presidència d'ERC es refereix a la negativa de comuns i JxCat a fer un tripartit amb ERC

L’adjunt a la presidència d’ERC, Pere Aragonès, ha avisat la líder de BComú, Ada Colau, i la número 2 de la llista de JxCat, Elsa Artadi, que posar “vetos d’entrada” és una “equivocació”. D’aquesta manera, s’ha referit en una entrevista a Els Matins de TV3 al fet que tant Colau com Artadi hagin descartat un acord tripartit entre ERC, comuns i JxCat per a l’Ajuntament de Barcelona. D’altra banda, Aragonès descarta acords postelectorals a les grans ciutats amb el PSC i diu que són els socialistes catalans els que han vetat ERC. Segons Aragonès, el PSC està alineat amb la repressió i “està impulsant un pacte amb Cs per evitar que governi la llista més votada a Barcelona”. En aquest context, ha refermat l’aposta per una “majoria amplia” que representi l’esperit del 3 d’octubre del 2017.

Aragonès diu que tot just ara comencen les negociacions postelectorals a l’Ajuntament de Barcelona i ha demanat que se situïn els interessos de la ciutat al centre. “Davant d’aquells que fan vetos, intentarem ser els que farem sumes i intentarem unir gent que pensa diferent però que el que tenen en comú és més fort del que els separa”, ha argumentat tot insistint en un acord a tres entre ERC, JxCat i comuns. 

L’adjunt a la presidència d’ERC s’ha mostrat molt crític amb el PSC, a qui acusa d’estar alineat amb la repressió i intentar que no governi Maragall. Preguntat per si no es pactarà amb els socialistes a cap ajuntament, Aragonès ha respost que poden haver ajuntaments petits amb “pactes de tota mena” perquè en la dinàmic local “hi ha de tot” però ha assegurat que no es produiran pactes amb el PSC a les grans ciutats. “Si volem tapar-se als ulls i fer veure que ERC no existeix, s’equivoquen”, ha conclòs.

“Defensem un projecte polític que, en aquests moments, és molt incompatible amb un PSC que no només avala la repressió sinó que diu que el seu objectiu és evitar que hi hagi un alcalde independentista a Barcelona malgrat ERC sigui la força guanyadora”, ha afirmat.

Aragonès ha fixat els tres consensos que, segons ERC, han de regir els pactes postelectorals: el respecte a l’autodeterminació, acabar amb la repressió i govern amb valors republicans. Es tracta, segons el dirigent d’ERC, dels consensos que defineixen les persones que van sortir al carrer el 3 d’octubre del 2017.

Molt complicat votar a favor de la investidura de Sánchez

Aragonès veu “molt complicat” que ERC voti a favor de la investidura de Pedro Sánchez i ha afegit que si fos ell no li agradaria ser president gràcies a la “repressió”, en referència al fet que la majoria absoluta del Congrés podria baixar a 174 diputats per la suspensió dels diputats presos. “Faltaria un punt de legitimitat alterar les majories per una presó preventiva”, ha avisat Aragonès

Més informació

Comentaris

    Artadi a les ordres de Puigdemont 29/05/2019 4:02 pm
    Artadi xerra molt i diu poca cosa, i de fet ha fracassat a les eleccions de l'ajuntament de Barcelona, amb l'ajuda inestimable de l'entorn de Puigdemont que ha promocionat d'una forma descarada a Graupera, que ha aconseguit llençar 28.000 vots + 29.000 vots de la CUP.

Nou comentari