La Colau ‘youtuber’ manté que “no és creïble” que Maragall i Collboni no puguin pactar

“Bah, no és gaire creïble”. Així despatxa Ada Colau l’opinió que li mereixen els arguments d’ERC i el PSC quan es neguen a pactar entre ells –un acord en què els comuns serien la baula del mig– per la qüestió nacional. L’alcaldessa i candidata de Barcelona en Comú en aquestes eleccions municipals ha llançat aquest argument en un vídeo que ha penjat a YouTube, suposadament adreçat als militants, simpatitzants i votants de BComú però que arriba a tots els ciutadans del Barcelona i a la premsa.

Segons Colau, el mandat de la ciutadania, que ha donat “el 60% dels vots a les esquerres” –ERC, BComú i PSC–, és “claríssim” i els obliga a fer un tripartit. Com que el PSC es nega a cap acord amb Ernest Maragall perquè és independentista i ERC rebutja fer tractes amb Jaume Collboni perquè el seu partit forma part del bloc del 155, l’alcaldessa diu que “diuen que se’ls fa insuportable governar junts per qüestions d’independentisme i no independentisme”. I afegeix: “Bah, no és gaire creïble. A l’Àrea Metropolitana de Barcelona fa quatre anys que governem junts i ERC i el PSC han pactat un munt de vegades, a Barcelona, a Catalunya i a l’Estat”. Per tant, segons ella, “és una qüestió de voluntat i de posar a l’agenda política qüestions importants per a la ciutat”.

L’altre missatge que està molt interessada a subratllar és que “en cap cas” Barcelona en Comú “formarà part d’una operació que impliqui acords amb les formacions de dretes, ni Junts per Catalunya, com demana ERC, ni Ciutadans-Valls, com sembla que s’insinua per part d’una part del PSC”.

Afegeix que “queden dies” per parlar-ne “amb calma” –el consistori es constitueix el 15 de juny– i assegura que ja han “fixat reunions tant amb ERC com amb el PSC”. Tanmateix, fonts de l’equip de Jaume Collboni neguen rotundament que hi hagi cap trobada agendada, tot i que admeten que tard o d’hora aquesta reunió s’haurà de produir.    

Comentaris

  Colau vol pactar amb la dreta pero no amb els llibertaris Maig 28, 2019 | 20:07
  El fet que Colau pensi i digui que el PSOE és d'esquerres ja diu molt de fins a quin punt no sap distingir massa entre dretes i esquerres. I en canvi no vol pactar amb jxc, que no es de dretes ni partit sino una qualicio llibertària, que ha demostrat en força ocasions ser molt mes progressista d esquerres i profundament democratic que no pas la dreta tambe demostradament amb fets, antidemocrata del psoe. Encara bo que s adona que Ciudadanos son ultradreta. Els prejudicis i les presumpcions de
  PSC no es d'esquerres Maig 29, 2019 | 08:31
  Quina mania amb les esquerres, COLAU, defineix esquerres, i buscam coincidencies amb el PSC PSOE, reconeix ja obertament de una vegada, que NO ETS CATALANA.
  ERC sap que es farìa el harakiri, si pacta amb els del 155. els seus votants no els hi perdonarien MAI. Maig 29, 2019 | 12:42
  Crec que la Colau es més llesta de lo que pensem, es fa la desmenjada tal com feia abans de ser alcaldessa, que no volia deia fer política, lo que busca es cremar a Maragall, i tenir una bona excusa per tornar a ser alcaldessa amb el PSC i tres vots fugats del C,s, llavors dirà que no ha pactat amb C,s, si no amb trànsfugues. Seria més ètic, pactar amb Junts, que no pas amb el PSC-155, ni oblit ni perdo, Sra. Colau.
  Que no Maig 29, 2019 | 14:43
  On s'ha vist, a l'enemic ni aigua
  Pitxolí Maig 29, 2019 | 17:10
  "No és creïble" que Maragall i Collboni no puguin pactar". Doncs tampoc no és creïble que no puguin pactar Colau i Forn (o qui sigui de JXC).

Nou comentari

Més notícies

Maragall oferirà un pacte d’investidura a Artadi i Colau sense acord de govern

Rebutja el "soroll interessat promogut pel PSC" sobre una alternativa amb Valls per "negar la voluntat democràtica expressada a les urnes"

El PSC vol impedir que Maragall sigui alcalde i insinua un pacte amb Colau i Valls

El primer secretari dels socialistes adverteix al candidat d'ERC que no "corri"