Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Artadi dirà a Maragall que l’acord ha de ser de govern i no només d’investidura
  • CA

La número dos de JxCat a Barcelona, Elsa Artadi, dirà a Ernest Maragall aquesta tarda que l’acord que s’ha de plantejar ha de ser de govern i no només d’investidura. 

La regidora electa ha defensat aquest matí en una entrevista al programa El matí de Barcelona, de Betevé Ràdio, que no es pot deslligar el pacte d’investidura de l’alcalde d’un acord per formar el govern municipal. Segons ella, les dues coses “han d’anar juntes” perquè l’important són les polítiques que farà el futur govern de la ciutat.

En aquest sentit, ha demanat a Maragall que prengui decisions en aquesta direcció, just la contrària que manté el republicà com a guanyador de les eleccions, i ha criticat que el republicà vulgui incloure els comuns en el pacte d’investidura que reclama, ja que Ada Colau, per la seva banda, vol un pacte “amb el 155”, en referència al tripartit amb el PSC i ERC que busca l’alcaldessa o al possible acord perquè Cs i PSC li votin la investidura per repetir en el càrrec.

Visita a Forn divendres a la tarda

Per parlar-ne, Artadi visitarà Joaquim Forn a la presó de Soto del Real divendres al matí, i a la tarda ho farà també acompanyada per Ernest Maragall

La número 2 de la llista de Joaquim Forn també considera que és un error que Ernest Maragall vulgui governar en solitari després de la investidura que proposa, després del complicat mandat d’Ada Colau amb onze regidors. “No tindria sentit governar amb 10 regidors dels 41 que hi ha al ple. S’ha de fer un govern més ampli i és la via que volem explorar amb ERC”, ha indicat Artadi, que ha reclama reedita el pacte de la Generalitat entre JxCta i ERC.

Sobre el veto de Colau als partits de dretes, ha assegurat que ella no se sent al·ludida per aquest adjectiu, tot i que Colau explicita que es refereix tant a JxCat com a Cs-Valls. Segons ella, Barcelona ha de tenir un govern “del canvi, progressista, amb solucions reals i independentista“, i això seria possible amb ERC i JxCat. Per a ella seria la manera d’assegurar, a més a més, una bona relació i coordinació entre Ajuntament i Generalitat. També ha dit que trobaria “irresponsable” barrejar la negociació de Barcelona amb un avançament electoral a la Generalitat.

Perill d’un acord de Colau amb el PSC i Cs

Artadi ha admès que hi ha el perill d’un acord perquè el PSC i Cs, o almenys els regidors independents de Manuel Valls, votin la investidura de Colau. I ha tornat a remarcar que per això és sorprenent que els comuns siguin “una opció seriosa per a ERC”. 

Més notícies
Maragall oferirà un pacte d’investidura a Artadi i Colau sense acord de govern
Notícia: Maragall oferirà un pacte d’investidura a Artadi i Colau sense acord de govern
Comparteix
Rebutja el "soroll interessat promogut pel PSC" sobre una alternativa amb Valls per "negar la voluntat democràtica expressada a les urnes"
Artadi adverteix Maragall que no té prou regidors per governar sol
Notícia: Artadi adverteix Maragall que no té prou regidors per governar sol
Comparteix
La número 2 de Forn assegura que seria "estrany" que ERC optés per un acord amb els comuns i reivindica un govern "100%" independentista per a Barcelona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa