Artadi adverteix Maragall que no té prou regidors per governar sol

La número 2 de Forn assegura que seria "estrany" que ERC optés per un acord amb els comuns i reivindica un govern "100%" independentista per a Barcelona

Un avís més a navegants per a Ernest Maragall, aquesta vegada d’Elsa Artadi: no té prou regidors per considerar seriosament la possibilitat de governar en solitari i buscant només pactes puntuals.

Ho ha assegurat la número 2 de la llista de Joaquim Forn per a les eleccions municipals de Barcelona en una entrevista al programa Els matins, de TV3. Enmig de les pressions que té per una i altra banda –Ada Colau l’empeny cap a un acord amb els comuns i el PSC i JxCat reclama un pacte de sobiranistes–, el candidat d’ERC, guanyador de les eleccions, va dir ahir que una de les seves opcions era governar sol. I Artadi li ha respost avui que “la realitat és que té 10 regidors” i que “no hi ha hagut cap govern a Barcelona amb només 10 regidors”. “Per l’estabilitat i per la tasca que implica l’Ajuntament de Barcelona, un govern de 10 regidors queda una mica curt, és millor un govern més sòlid, amb 15 regidors“, com seria el cas en un hipotètic equip format per ERC i JxCat. I ha recordat que “venim de quatre anys amb un govern amb 11 regidors i a ciutat ja ha patit molt”.

Artadi també ha assegurat que “estrany que ERC optés per un acord amb els comuns”. “Nosaltres apostem per un govern amb Ernest Maragall d’alcalde i amb Junts per Catalunya, un govern 100% independentista“, ha argumentat. I ha ratificat que de cap manera es plantegen la possibilitat d’un acord a tres bandes amb els comuns i ERC, perquè tenen “un model diferent de ciutat” i perquè “ha guanyat la llista de Maragall” i volen “un canvi real”.

Tot i que ha admès que numèricament hi ha “altres acords possibles”, en referència al tuit que ha fet avui l’exdiputat d’ERC Joan Tardà en defensa d’un pacte de Maragall amb Colau, Artadi ha insistit que és “sorprenent que ERC estigui intentant tancar un altre acord amb algú que es planteja pactar amb qui vol fer que la llista més votada no governi”. La regidora electa es referia a la voluntat dels comuns d’entendre’s amb el PSC, que al seu torn vol un tripartit amb Valls.

Possible visita a Forn divendres

Segons la candidata electa de JxCat, “ahir ja hi va haver primers contactes formals” amb ERC. “Estem treballant amb l’equip de l’Ernest, estem tancant data per anar junts a Soto del Real a parlar amb Quim Forn, ara depèn de les facilitats que hi posin el ministeri i els funcionaris de presons”, ha afegit. A més a més, com que tant Maragall com Artadi encara continuen sent diputats i aquesta setmana hi ha sessió al Parlament, la data més probable per a la primera reunió a la presó és divendres, un dia en què no hi ha sessió del judici del Tribunal Suprem al qual Forn està obligat a assistir com a acusat. Tanmateix, caldrà veure si els donen accés aquest divendres mateix o la trobada s’ha d’ajornar. 

 

Comentaris

  Fora els partidismes, pensem en Barcelona i Catalunya.... 28/05/2019 4:36 pm
  Sería lo desitjat, però esperem que Maragall no l'hi faci cas, si Colau pacta amb PSC, més tres vots de C,s, ERC tampoc tindrà l'alcaldia, i això sería molt pitjor......
  OLEGUER 28/05/2019 4:21 pm
  NI SOLOS NI CON VOSOTROS . VUELVETE A HARVARD .
  Junts pel caos. 28/05/2019 11:35 am
  Artadi ha fet una campanya nefasta, amb crítiques permanents a ERC, en comptes d'explicar el seu programa. Puigdemont ha recolzat Graupera i el resultat ha sigut perdre 4 regidors independentistes. El desgavell creat per aquestes dues eminències continua, i ara Artadi proposa un govern netament independentista, quan els resultats no ho permeten.

Nou comentari