Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’alcaldable de Vox demana el vot contra Colau, els “separatistes” i “el francès”

L’acte per a afiliats que Vox ha organitzat aquest dimecres a la tarda a la Biblioteca Zona Nord del barri de Torre Baró (Nou Barris, Barcelona) ha reunit unes dues-centes persones en una sala petita però que s’ha omplert fins al capdamunt. Els militants de la formació ultradretana, brandant banderes espanyoles proporcionades per l’organització, han rebut la visita del seu president, Santiago Abascal, que ha vingut a Barcelona a donar suport als seus candidats el proper 26 de maig: Jorge Buxadé, cap de llista pel Parlament Europeu; i Ignacio Garriga, alcaldable per a Barcelona. Els manifestants antifeixistes que, convocats per la CUP, s’han reunit a la sortida de l’estació de tren, a pocs metres de la biblioteca, pràcticament igualaven en número els assistents a l’acte i han motivat el desplegament de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra, que hi ha traslladat vuit furgonetes.

En un discurs amb molta càrrega emocional, el candidat a l’alcaldia i diputat electe, Ignacio Garriga, ha posat en valor una “ciutat de tots”, enumerant els barris, i ha afirmat que “Barcelona és gent de tot tipus de classe i condició”, “un esperit” que ha de tornar a ser, creu, un dels motors d’Espanya. Per fer-ho, però, ha explicat que cal vèncer els qui “ens l’estan arrabassant”: la delinqüència, “les màfies” dels okupes i els manters, els MENA… i una alcaldessa, Ada Colau, que ha afirmat que “odia” la Barcelona que van “aixecar” els immigrants que van venir d’altres indrets de l’estat espanyol. No només això, ha dit, sinó que el seu govern de “separatistes i comunistes revolucionaris” també ha “duplicat el pressupost en metadona”, convertint la capital de Catalunya en una Meca per al “turisme d’heroïna” i on, a més, costa de sentir parlar el castellà. Davant d’això, Garriga ha demanat que l’amor triomfi i es construeixi una nova Barcelona “d’esperança” no només contra els “separatistes i comunistes” sinó també contra “el francès”, en al·lusió a Manuel Valls, que ha afirmat que els vol explicar com s’han de fer les coses.

Jorge Buxadé, cap de llista a les eleccions al Parlament Europeu, ha afirmat, que els espanyols “només tenen dues opcions”: PP, PSOE, Podemos o Cs, “organitzacions separatistes que volen acabar amb la nostra manera de vida”, o Vox, que defensa que “Espanya és la nostra pàtria” i “la gran nació europea”. En un al·legat fortament antieuropeïsta, ha atacat els qui volen convertir l’Estat “en una província”, “una residència geriàtrica” per a la resta de la UE. El president Puigdemont tampoc s’ha escapat dels atacs del candidat de Vox, que l’ha elevat a símbol del “fracàs europeu” i del “règim totalitari separatista”, afirmacions que han estat rebudes amb crits de “Puigdemont a prisión”. En contraposició, el candidat de Falange Española de las JONS i Falange Auténtica als anys noranta i després assessor de Montserrat Nebrera (PP) ha recordat la batalla de les Navas de Tolosa, al segle XIII, on “nacions sobiranes” van defensar “l’Europa cristiana” sense que ningú digués què havien de fer. “Les fronteres d’Espanya les defensen els espanyols”, ha reblat el també fundador de SCC, i és per això, ha dit, que vol anar a Europa, a defensar la integritat territorial i la sobirania espanyola davant dels qui volen destruir l’Estat i obrir les fronteres. Buxadé, en canvi, proposa ajudar els immigrnts als països d’origen, enderrocant els seus governs “d’esquerres i totalitaris” per permetre’ls tenir una vida millor.

El tancament de l’acte ha anat a càrrec de la gran estrella de Vox, el seu president Santiago Abascal, ha començat donant les gràcies als Mossos d’Esquadra que els estan protegint de les “hordes totalitàries”, en referència a la concentració antifeixista convocada per la CUP. Interromput per aplaudiments i visques a Espanya pràcticament a cada frase, el líder del partit ultradretà, ha posat en valor l’enorme pujada de la formació a les darreres eleccions del 28-A tot i les “aspiracions modestes” que, ha afirmat, tenien en part per la gran oposició dels altres partits i dels mitjans de comunicació que “els tenien por” i els “assetjaven” contínuament. La “demonització” de les seves propostes i els seus candidats, ha dit, no ha impedit que entrin al Congrés amb vint-i-quatre diputats perquè són “demòcrates de veritat” que “creuen en la llei i en la llibertat”, que vol “perseguir als criminals” en una Espanya que volen “destruir” els qui volen investir president Pedro Sánchez.

Més notícies

“Cap persona és il·legal”: protesta contra l’acte del líder de Vox a Nou Barris

Notícia: “Cap persona és il·legal”: protesta contra l’acte del líder de Vox a Nou Barris
Comparteix
Un fort dispositiu policial conté els antifeixistes concentrats a prop de la biblioteca de Torre Baró on Abascal es trobava amb afiliats i simpatitzants
Notícia: “Cap persona és il·legal”: protesta contra l’acte del líder de Vox a Nou Barris - Mobile

“Me cago en vuestros muertos!” i “vete a tu país”: la provocació de seguidors de Vox a Nou Barris

Notícia: “Me cago en vuestros muertos!” i “vete a tu país”: la provocació de seguidors de Vox a Nou Barris
Comparteix
Els fans de Santiago Abascal han escridassat i desafiat els manifestants continguts pels Mossos a la sortida d'un acte
Notícia: “Me cago en vuestros muertos!” i “vete a tu país”: la provocació de seguidors de Vox a Nou Barris - Mobile

Magrinyà (CUP): “Amb Vox no seguirem la lògica que l’amor guanya l’odi”

Notícia: Magrinyà (CUP): “Amb Vox no seguirem la lògica que l’amor guanya l’odi”
Comparteix
El número dos de la llista anticapitalista ha preguntat per què va el partit ultradretà "a provocar" al barri de Torre Baró
Notícia: Magrinyà (CUP): “Amb Vox no seguirem la lògica que l’amor guanya l’odi” - Mobile

Nou comentari

Comparteix