Les eleccions europees per barris: Puigdemont arrasa a la majoria i confirma el vot dual

Els resultats de les eleccions europees per barris ja és públic i mostra com en la majoria de barris de la ciutat es va imposar la candidatura Junts per Catalunya liderada per Carles Puigdemont. De fet, tan sols als extrems de la ciutat es veuen, en segona posició, taques vermelles dels socialistes. I tres victòries aïllades d’ERC. 

La llista europea de Junts per Catalunya s’ha imposat a 32 barris de la ciutat, amb especial preeminència de l’Eixample, Gràcia, les Corts, Sarrià-Sant Gervasi i bona part de Sant Martí. Aquest èxit electoral contrasta amb els zero barris on ha quedat primera a les eleccions municipals que es celebraven simultàniament i revela fins a quin punt el vot dual ha estat clau aquest diumenge. Nombrosos barcelonins dels barris més cèntrics semblen haver escollit a Carles Puigdemont per a la papereta europea i a Ernest Maragall per a la urna local. 

Els republicans, que a les municipals s’han emportat 30 barris, només han quedat primers a les europees a Montbau, la Clota i la Barceloneta. En canvi el PSC regna en ambdós comicis als mateixos territoris: els seus antics feus ressuscitats a la Zona Franca, la franja del Besòs i la totalitat del districte de Nou Barris.

Resultats del 26M per seccions censals

Pel que fa a les seccions censals, JxCat s’imposa amb claredat, seguit del PSC i –a molta distància– ERC. El PP, a més de la tradicional secció que sempre guanya al districte de Sant Martí, venç en 3 més: dues a Sarrià-Sant Gervasi i una a les Corts. Catalunya En Comú-Podemos va imposar-se a 2 més i Cs en una altra. Com a curiositat, hi ha una secció censal que apareix en color verd VOX, però segurament es tracta d’un error a l’hora de bolcar les dades per part del Ministeri de l’Interior, ja que en aquesta secció JxCat no a ha tret cap vot –cosa que no ha passat enlloc més de la ciutat– i el partit d’ultradreta hi apareix com a primera força amb 255 paperetes.

Nou comentari

Més notícies

Què ha votat el teu barri a les eleccions municipals de Barcelona

ERC mobilitza el vot útil dels barris sobiranistes on solia guanyar JxCat | El PSC arrasa als antics feus i és primera força en 10 barris més que BComú

Puigdemont s’imposa a Barcelona i guanya a sis districtes

JxCat ha aconseguit el 26,69% dels vots, seguit del PSC i ERC | Els comuns punxen i queden en quarta posició