Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una illa de cases de Sant Martí, reducte de l’espanyolisme conservador
  • CA

El mapa dels resultats electorals a Barcelona per secció censal presenta una curiositat recurrent: un punt blau. Es tracta de l’única secció censal de tota la ciutat on guanya el Partit Popular, segons les dades del departament municipal d’Estadística. Aquests comicis municipals ha tornat a ser la força més votada amb 171 paperetes d’un total de 602, és a dir, el 25,8% del vot vàlid. Es tracta d’un conjunt de blocs de pisos obrers al voltant de la plaça de la Infància, al barri de Sant Martí de Provençals.

L’illa de cases està delimitada pels carrers Andrade, Concili de Treinto, Fluvià i Bac de Roda. Segons han explicat els propis veïns a mitjans de comunicació com Eldiario.es i Betevé, part dels habitatges van ser construïts durant el franquisme per allotjar-hi policies nacionals destinats a la caserna de la Verneda i procedents d’arreu d’Espanya. Amb els anys es van escripturar i una part s’han venut, però molts dels residents són encara agents jubilats o els seus descendents.

Cs i Vox també hi fan l’agost

Però en mirar els resultats amb una mica més de detall i perspectiva, aflora un comportament electoral que va més enllà del PP. En aquesta illa de cases treuen també molt bon resultat Ciutadans i enguany Vox. Aquest diumenge s’hi van comptabilitzar 135 sufragis per a Manuel Valls i i 23 per al partit ultradretà. A les darreres eleccions espanyoles del 28 d’abril les forces espanyolistes conservadores també van obtenir bons registres: 202 vots per al PP, 164 per a Cs i 70 per a VOX. Amb un sol mes de diferència, el partit de Santiago Abascal ha desencisat a dos terços dels electors d’aquest reducte blau. Tot i així, segueix sent un dels barris amb més paperetes per a VOX, amb només una vintena de seccions censals per davant del miler que hi ha a Barcelona en total.

També destaquen els resultats de les últimes eleccions al Parlament de Catalunya, el 21 de desembre de 2017, pràctiment plebiscitàries entre l’independentisme i l’unionisme en plena aplicació de l’article 155. Aquells comicis el PP no va poder contenir l’embestida de Cs, que va capitalitzar tot el vot espanyolista. Al voltant de la plaça de la Infància els resultats van ser aclaparadors: 393 vots per a Cs i 150 per al PP, que suposen més de la meitat de les 905 paperetes dipositades.

Més notícies
El 26M a Barcelona: mapa de resultats i 10 gràfics, districte a districte
Notícia: El 26M a Barcelona: mapa de resultats i 10 gràfics, districte a districte
Comparteix
Colau guanya a sis districtes | Maragall queda en primera posició a dos districtes
Qui pot perdre i qui pot guanyar regidors amb el recompte definitiu
Notícia: Qui pot perdre i qui pot guanyar regidors amb el recompte definitiu
Comparteix
El PP només supera el llindar del 5% exigit per 45 vots: podria quedar-se fora de l’Ajuntament i que els seus dos regidors s'hagin de reassignar
El partit més votat en cada illa de cases de Barcelona el 26M
Notícia: El partit més votat en cada illa de cases de Barcelona el 26M
Comparteix
Descobreix que han votat els teus veïns a les eleccions municipals
El partit més votat en cada illa de cases de Barcelona el 28A
Notícia: El partit més votat en cada illa de cases de Barcelona el 28A
Comparteix
ERC i PSC han estat les opcions preferides a les seccions censals | Una illa de Sant Martí, l'única on ha guanyat el PP

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ori a maig 28, 2019 | 09:44
    Ori maig 28, 2019 | 09:44
    quin fàstic de notícia, quina mena de manipular. El pseudoperiodisme es el cancer del segle xxi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa