Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un error del ministeri de l’Interior infla els resultats de Jacobi i el partit de Baltasar Garzón

Karl Jacobi té un motiu més per lamentar-se. Si ahir enviava un comunicat als mitjans en què assegurava sentir-se “trist” tot i haver aconseguit ocupar la dotzena posició de 24 candidatures “sense ser polític i partint de zero” a les eleccions municipals, demà la seva força de vots es veurà lleugerament reduïda. Fins a 131 vots dels 1.145 que va rebre estarien equivocats. És el mateix que li passa a la candidatura d’Actua, el partit fundat per Baltasar Garzón i liderat per Núria González a Barcelona, que hauria rebut un total de 695 butlletes de suport la meitat de les quals correspondrien a una errada del ministeri de l’Interior. A l’altra banda de l’incident, els agreujats serien Junts per Catalunya, que hauria deixat de sumar 291 paperetes a la seva candidatura, i Barcelona pel Canvi-Ciutadans, a qui li faltarien els suports que s’haurien sumat de més a la llista de Jacobi.

Segons fonts d’Interior consultades pel TOT Barcelona, l’equivocació tindria l’origen en la transmissió de la informació “de les actes de les meses electorals escrites a mà al sistema informàtic del Centre Nacional de Dades a través d’una tablet”. Des del govern central asseguren que “és normal” que hi hagi aquest tipus d’incidències, que “són menors” i que queden solucionades en el recompte definitiu, que en aquesta ocasió es farà el dimecres. En aquesta confirmació oficial, es repassen directament les actes emeses la nit electoral i es fa una doble comprovació final, asseguren des del ministeri. 

Així, Karl Jacobi no hauria obtingut els 1.145 vots que s’asseguraven en el recompte provisional anunciat amb el 100% de les meses escrutades. Una condició que aquest diari ha detectat en veure que, mentre la mitjana de vots de l’empresari alemany era d’un vot per cada illa de cases, els números transmesos ahir per l’estat espanyol elevaven fins a 81 els suports que rebia la candidatura de Força Ciutadana a uns blocs del Camp de l’Arpa del Clot: els que corresponen a l’espai entre el carrer Independència, el de Conca, Indústria i Sant Antoni Maria Claret. Una situació que es repetia, de manera semblant, als edificis de Ciutat Vella situats entre el carrer Sant Pere Més Baix, l’avinguda Francesc Cambó, la Via Laietana i els jardins del Pou de la Figuera. Allà eren 50 paperetes les que es confonien i anaven a parar al grup de Jacobi –conegut per la seva gran proposta de l’illa de pisos amb la forma de les lletres de Barcelona–.

En les dues ocasions, a més, coincidia que mentre Força Ciutadana aconseguia els seus registres més alts per seccions censals, la candidatura de Manuel Valls es quedava a zero. Una tendència improbable, ja que no passava a cap altre petit territori registrat. En transmetre-ho al ministeri de l’Interior, però, quedava confirmada la sospita: “tot apunta que es tracta d’una equivocació”.

Quasi 300 vots menys per a JxCat

El mateix succeïa amb la relació Junts per Catalunya-Actua. L’illa de cases encabida al triangle format pel Passeig de Sant Gervasi, l’avinguda República Argentina i el carrer Craywinckel assegurava que el grup de Núria González s’enduia 162 vots i es convertia en la segona força, només per darrere d’Esquerra Republicana. Tanmateix, JxCat ha confirmat, a partir de les actes sortides de les meses electorals, que aquestes paperetes eren les seves. Un greuge per al partit liderat per Joaquim Forn que es va repetir de nou a una altra secció censal, a tocar de la plaça Tetuán –entre el carrer d’Ausiàs March, Girona, Passeig de Sant Joan i Gran Via de les Corts Catalanes–. Allà van fugir 129 vots de JxCat i es van atribuir també a la formació de l’exjutge Garzón. Un detall notable, ja que Actua havia aconseguit 695 suports a tota la ciutat. Ara, en restar-li les butlletes errònies, però, quedarà en 404. 

En qualsevol cas, els vots que se sumaran a JxCat i Barcelona pel Canvi-Ciutadans amb el recompte definitiu no serien suficients per modificar la relació de regidors al consistori.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: X*2 a maig 28, 2019 | 18:31
  X*2 maig 28, 2019 | 18:31
  Collons, no paren d'errors aquests merdes del ministeri del interior, pot ser que tanquin aquesta merda de ministeri i els fotin a tots al carrer
 2. Icona del comentari de: X*2 a maig 28, 2019 | 18:35
  X*2 maig 28, 2019 | 18:35
  I tota aquesta merda , qui ho arregla? I com queda?
 3. Icona del comentari de: Dios a maig 28, 2019 | 20:54
  Dios maig 28, 2019 | 20:54
  La forma que té espanya de treballar és un absolut desastre. barroera, bnruta i mal feta la feina sembla la divisa del treball made-in-borbonia. Si a això li ajuntem els judicis farsa, els fiscals que afinen, els partits que controlen per la porta el darrere i un llarg etcèterea veiem que vol dir democràcia consolidadda i estat de dret marca espanya... Una absoluta vergonya per al món civilitzat modern.
 4. Icona del comentari de: Això a europa es inpensable de que pugui passar, i sense que rodin caps. a maig 29, 2019 | 13:03
  Això a europa es inpensable de que pugui passar, i sense que rodin caps. maig 29, 2019 | 13:03
  Es molts curiós, que sempre s'equivoquen a favor del unionistes, ja ha passat varies vegades.

Nou comentari

Comparteix