El ministre evita donar suport a Colau en les crítiques a la conselleria de Salut

Illa assegura que no pensa entrar "en cap tipus de retret" i que està concentrat a coordinar-se amb les comunitats autònomes

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha perdut aquest dilluns a la tarda el tron de l’equidistància quan el ministre de Salut, Salvador Illa –del PSC i molt pròxim al primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament, Jaume Collboni– ha evitat donar-li suport, sense entrar tampoc a discutir-li les seves paraules. Una periodista ha preguntat a Illa, en una roda de premsa sobre la crisi de la Covid-19 a Madrid, què opinava de les queixes de Colau, que divendres va dir que el govern de la Generalitat ha “arribat tard” tant als brots de Lleida com als de l’àrea metropolitana. I Illa ha contestat que no pensava entrar en la polèmica.

“El ministeri de Sanitat d’Espanya està concentrat en el control dels brots i en la col·laboració amb les comunitats autònomes i ja saben que tenim com a norma no entrar en cap tipus de disputa ni de retrets. Això no és senzill, estem en avaluació de conjunt en la interterritorial, això no és una cosa matemàtica de blanc o negre. En tot cas jo el que els dic és que estem enfocats a sumar energies, amb les comunitats autònomes i amb els ajuntaments, que tenen un paper fonamental per la seva proximitat a la realitat del seu municipi. Estem enfocat a això, per tant no entrarem en cap mena de retret”, ha dit el ministre, i ha passat a una altra pregunta.

Des d’una altra posició menys compromesa que la d’Illa, que s’ha de coordinar amb els consellers del ram de tot l’estat, inclosa Alba Vergés, Jaume Collboni sí que s’ha mostrat crític amb la Generalitat en diverses declaracions.

Més informació

Nou comentari