Cs troba “una mala notícia” el pacte pels pressupostos que ultima Colau amb ERC

La presidenta del grup municipal, Luz Guilarte, considera que s'han prioritzat els interessos partidistes

La presidenta del grup municipal de Cs a l’Ajuntament, ​​Luz Guilarte, ha qualificat de “mala notícia per a Barcelona” el principi d’acord a què ha arribat el govern municipal de Barcelona en Comú i el PSC amb ERC per a l’aprovació del pressupost de la ciutat per a aquest any.

En declaracions als periodistes aquest divendres, Guilarte ha advertit que el nou pressupost suposarà “augmentar el deute de la ciutat o una nova pujada d’impostos”, i ha criticat que implicarà una despesa extraordinària de 100 milions d’euros.

En aquest sentit ha detallat que “una mesura efectiva per incrementar els ingressos de la ciutat passa per reclamar els 300 milions d’euros que actualment deu la Generalitat”, i ha lamentat no haver tingut resposta “a les més de 15 al·legacions” que el seu grup va presentar.

Per a Guilarte, els comptes no s’adapten a les necessitats dels barcelonins perquè “no incideixen en les polítiques que són prioritàries com són la seguretat o les inversions als barris“.

També ha argumentat que s’han prioritzat els interessos partidistes dels comuns, el PSC i ERC per davant dels interessos de la ciutadania, i ha sostingut que el principi d’acord “forma part d’un lot de negociació a tres bandes que afecta l’Ajuntament de Barcelona, ​​la Generalitat i el govern d’Espanya “.

Més informació

Nou comentari