JxCat negocia de manera “discreta” per millorar els pressupostos de Barcelona

Artadi reconeix que els comptes municipals estan relacionats amb els de la Generalitat, però evita parlar d’aprovacions creuades

La portaveu del grup municipal de JxCat, Elsa Artadi, ha assegurat que treballen de manera “discreta” amb el govern de Barcelona per tenir “els millors pressupostos possibles” per la ciutat tot i les discrepàncies que tenen amb socialistes i comuns. “La nostra distància amb Colau i el seu Govern és gran, però el nostre compromís des del primer dia és ajudar a tenir les millors polítiques públiques”, ha dit aquest divendres després de fer-se públic el principi d’acord entre Ada Colau i Ernest Maragall per als pressupostos del 2020.

Artadi ha explicat que el seu treballa per incloure i concretar partides vinculades a l’economia i el medi ambient: “En el pressupost estem treballant prioritàriament en generar ocupació de qualitat, en un moment que l’economia i societat està en transformació; i en la lluita contra l’emergència climàtica, per renaturalitzar i descarbonitzar la ciutat”.

L’exconsellara ha admès que els pressupostos de l’Ajuntament estan “vinculats” als de la Generalitat, però ha matisat que això no vol dir que “un estigui supeditat a l’altre”, tot i que hi ha ingressos municipals que depenen de la Generalitat, com l’impost turístic o l’aportació a diferents consorcis. Artadi ha celebrat que en els últims mesos s’hagin obert “espais de treball i de confiança” amb els socialistes i els comuns, ja que així “és més fàcil arribar a acords”.

Més informació

Nou comentari