Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Crit d’alerta de Trias per Barcelona en defensa del comerç de Ciutat Vella

Avui és dia de mercat. El candidat de Trias per Barcelona, Xavier Trias, visita el Mercat de Santa Caterina, un dels mercats més emblemàtics del districte de Ciutat Vella. Aprofita l’ocasió per parlar amb alguns paradistes. Pregunta als de la parada Carnisseria Casapons com els hi va tot. També saluda a un dels cambrers de Joan Esmorzars, d’edat força avançada. “El veig al peu del canó, com ha de ser”, diu l’alcaldable. Una altra treballadora, d’una parada de peix, li ensenya el gènere que té. “Miri quin lluç”, exclama. “Que maco es veu, no?”, contesta. Tot seguit, un client se li acosta i li recorda que els mercats estan abandonats i li insisteix que cal fer alguna cosa per garantir el seu futur. Li agradaria que els seus fills també poguessin anar-hi a comprar quan siguin grans. “Cal aconseguir que més gent vingui a comprar. L’estratègia passa perquè el poder de decisió el tinguin els paradistes, que són els qui saben com funcionen els mercats”, recalca Trias.

A una de les sortides del mercat, a la plaça de Joan Capri, l’esperen desenes de militants i simpatitzants que assisteixen a l’acte d’aquest matí. Ofereix un parlament l’exvicepresidenta de la Generalitat i número 6 de la seva llista, Joana Ortega. Aprofita l’escenari per deixar clar que l’equip de Trias vol tractar la ciutadania de Barcelona de la mateixa manera que els mercats tracten els clients. “El tracte personal i diferent que donen és el mateix que hauria de fer l’Ajuntament amb els barcelonins”, assenyala i, alhora, assegura que una de les apostes de Trias per Barcelona és treballar per conservar els mercats i el comerç “emblemàtic que fa singular a Ciutat Vella”. “Hem de fer-ho conjuntament amb els paradistes i els veïns, no des d’un despatx de l’Institut de Mercats”, afirma.

Més càrrega i descàrrega

Per aconseguir-ho, insisteix, cal facilitar ajuts econòmics al comerç, millorar la mobilitat amb més places de càrrega i descàrrega, millorar la neteja, la seguretat i la gestió en general. “Volem que Barcelona sigui la capital del comerç de proximitat, i Trias és una garantia per Barcelona i pel seu progrés econòmic”.

Trias durant la visita al Mercat de Santa Caterina / A.L.
Trias durant la visita al Mercat de Santa Caterina / A.L.

Per part seva, el regidor de l’Ajuntament i número 3 de la llista de Trias, Jordi Martí, incideix en “el problema d’inseguretat” que hi ha a Ciutat Vella. Primer de tot, dona una dada. “Segons les enquestes, un 25% dels veïns de Barcelona van ser l’any passat víctimes d’un fet delictiu, i això és gravíssim”, subratlla. D’altra banda, posa sobre la taula una realitat que convida a reflexionar els assistents. Concretament, pregunta per què Ada Coalu i Jaume Collboni no han donat a conèixer les dades dels fets delictius del primer trimestre del 2023. “Segurament són dolentes i s’haurà produït un increment”, pronostica deixant clar que si Trias torna a plaça de Sant Jaume “la inseguretat deixarà de ser la primera preocupació”.

Durant el seu parlament a la plaça de Joan Capri, Trias torna a posar el Mercat de Santa Caterina al centre. Insisteix que malgrat tenir pocs anys de vida, ja té algunes parades buides. “Hem d’apropar-lo a la gent, la gent l’ha de sentir seu”. Més enllà de les parets del mercat, també indica que cal millorar Ciutat Vella perquè la gent visqui millor i no decideixi marxar. “Si això passa, voldrà dir que estem fracassant”, avisa i afegeix: “Hem de creure amb Barcelona i que tenim a la ciutat una joia que és Ciutat Vella”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa