Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Crisi al govern Colau pel veto comercial a la superilla de l’Eixample
  • CA

La superilla de l’Eixample porta de bracet una àmplia restricció per als comerços del centre de la ciutat. El govern d’Ada Colau ja va decretar una suspensió de llicències que afecta bona part del districte, com a pas previ d’un pla d’usos que determini quins negocis podran obrir i quins no després de la creació de 4 nous eixos verds. El PSC, no obstant, està en contra d’aplicar la restricció més enllà de límit estricte de la superilla i ha plantat cara al soci majoritari en una reunió a portada tancada.

La suspensió de llicències es pot allargar com a màxim un any i just acaba d’exhaurir el termini, pel que els comuns han forçat l’aprovació del pla d’usos en la comissió de govern celebrada aquest dimecres. Segons ha pogut saber el TOT Barcelona, el PSC s’ha abstingut per primer cop i ha deixat palès el seu malestar. D’una banda, per l’abast de la mesura, que pot limitar l’obertura de nous locals –per exemple restaurants– en l’àrea comercial més dinàmica de la ciutat i en plena recuperació econòmica post-pandèmia.

D’altra banda, i no és menor, l’empipada socialista neix de la unilateralitat dels comuns amb el projecte de la superilla. La tinença d’alcaldia d’urbanisme, que lidera Janet Sanz, hauria tirat pel dret amb el pla d’usos sense consensuar-lo amb el soci de govern, que controla àrees directament afectades per la mesura, com la de Comerç. Fonts coneixedores expliquen que la reunió ha estat tensa i que el PSC preveu fer pública la seva discrepància quan els comuns presentin el nou pla d’usos.

Les tinentes d'alcaldia Janet Sanz i Laia Bonet, entre les autoritats assistents al pregó de la Mercè 2020 / Jordi Play
Les tinentes d’alcaldia Janet Sanz i Laia Bonet, en una imatge d’arxiu / Jordi Play

És la segona topada entre Bcomú i PSC per la superilla, un projecte de gran impacte en la mobilitat i el paisatge del cor de la ciutat però que no passa per cap votació a plenari ni de la ciutadania. La divisió sobre les polítiques de mobilitat van portar precisament al PSC a posar l’àrea en mans de Laia Bonet perquè tingui també rang de tinença d’alcaldia i disposi de més força política per discrepar de les decisions d’Urbanisme. Bonet ja ha airejat dos cops –en una entrevista a betevé i una comissió d’urbanisme– la tesi socialista: la superilla podria generar “desigualtats” en privilegiar els residents als carrers pacificats i perjudicar als de les vies properes que entomaran el trànsit redistribuït.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Franck BCN a març 03, 2022 | 19:47
    Franck BCN març 03, 2022 | 19:47
    Aquests fanàtics convertiran Bcn en una ciutat trista grisa i avorrida, això sí, sostenible i xupi guai...benvolguts a la decAdència i al NO a tot. I gràcies a la oposició què es posa de perfil...
  2. Icona del comentari de: Crec que tenim ja una edat a març 13, 2022 | 12:39
    Crec que tenim ja una edat març 13, 2022 | 12:39
    Noi, tens tota la raò, pro no te la donaran, no thapuris. I es que en som moltisims, que al ombre, pensem igual, per la edat i la experiencia, hem conegut unes cuantes Barcelones, depen de cada epoca, dons la evoluciò, es constant, i es bo que axí sigui. Pro desde els darrers vuit anys, els dels comuns, es involuciò, en tota regla. Amb la aquiesencia del PSC, que ja sabem qui son i com actuen, tan en el ambit municipal. com en el parlamentari. La poblaciò, que vota, que viu, i estima la seva ciutat, veu i constata cada dia, la degradaciò. la incomoditat, la bruticia i el incivisme, el soroll, i el caos circulatori, les terrasses, i les motos envain les aseres, i els cuatre arreplegats,que be, son turistes de xancleta i cero euros a la butxaca, o migrants desarrelats , que no saben ni entenen que es el civisme i el respecte als demes. Resultats evidents de la manca de lideratge i destrosa tot el que tu no has posat, que ho reposaran els que vinguin al darrere. E lo que hay.....que es lo que es diu avui en dia per seguir sent esclaus amb el cap baix i contents, que fixat a Ucrania....

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa