Els projectes definitius per a la Superilla Barcelona, que pacifica 4 carrers principals de l’Eixample, inclouen desenes d’imatges que pronostiquen com canviarà el centre de la ciutat. L’Ajuntament de Barcelona ha difós fotografies aèries amb l’aspecte actual de les 4 noves places a les interseccions de Consell de Cent, amb els renders –recreacions virtuals– del mateix espai un cop enllestida la reurbanització.

L’abans i el després permet imaginar-se la transformació a grans trets, si bé cal tenir en compte que els renders són per definició escenaris molt optimistes sobre el compliment dels objectius d’una obra. La via pública sempre hi apareix endreçada i assolellada, perquè són projeccions idealitzades.

En els següents interactius, elaborats pel TOT Barcelona amb l’eina Juxtapose del laboratori acadèmic Knight Lab, es pot observar la diferent urbanització prevista per a les cruïlles de Consell de Cent amb els carrers Rocafort, Borrell i Girona. Cada una mostra una aposta diferent dels equips d’arquitectes guanyadors del concurs municipal. També es pot apreciar que la imatge futura s’ha edulcorat fins al punt de modificar el color –més viu, més brillant– de les façanes properes.

Consell de Cent / Girona

La nova plaça al carrer Girona és la que deixa més superfície lliure al centre, amb la vegetació distribuïda cap a un lateral i paviment de sauló compactat. El motiu de la distribució asimètrica és la petició veïnal d’un espai adequat per celebrar la Fira Modernista del barri.

Consell de Cent / Borrell

La de Borrell es caracteritza pel paviment de granit i arbrat segregat però vistós per la seva floració lila. Presumiblement es tracta de xicrandes, que fan aquesta flor violeta a principis de juny. Als laterals hi haurà arbrat d’altres espècies.

Consell de Cent / Enric Granados

La intersecció amb aquest eix ja actualment pacificat busca connectar l’arbrat de la nova plaça amb el que hi ha al jardí del Seminar Conciliar, a la cantonada muntanya-Besòs. Tot i que el render deixi entreveure continuïtat, a peu de carrer no n’hi haurà perquè la finca de l’Arquebisbat mantindrà la tanca perimetral en aquell xamfrà.

Consell de Cent / Rocafort

La plaça de Rocafort és la més verda i tova de les quatre. Preveu arbrat abundant al centre, de diferents espècies, i paviment de sauló compactat.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: JordiP a febrer 10, 2022 | 17:48
  JordiP febrer 10, 2022 | 17:48
  el tema és preocupant, però sentir el cúmul de mentides, desinformacions, falses objectius i esbiaixades meravelles que ens està explicant la forofa Sanz a TV3 posen els péls de punta. Deu tenir una nostàlgia infinita dels camps de cols i patatals del seu poble i volen transformar els carrers de Barcelona en aquells paisatges. Quina absurditat! Com a il·lustració, ensenyen imatges (d'ordenador) molt bucòliques, pacífiques i estòlides placetes de xamfrà, molt solitàires i tranquil·les; alguna parelleta jove passant al fons. Però si s'en va al parell de superilles (superdesgràcies) que ja han perpetrat a Barcelona, veiem que qui les aprofita es algún jubilat prenent el sol i alguna ama de casa madureta travessant pel centre. Apresurem-nos a fotre a l'aigua aquestes fantasmes amants de la selva i restaurem el Projecte Cerdà en tot el possible. Malauradament, ja queda poc: entre el creixement desaforat dels nuclis de població de la perifèria i l'atac permanent als espais cerdans ens estan roban la ciutat.
 2. Icona del comentari de: Roger de Bruc a febrer 10, 2022 | 18:02
  Roger de Bruc febrer 10, 2022 | 18:02
  Kamakus queden els renders
  • Icona del comentari de: Pere a febrer 10, 2022 | 23:00
   Pere febrer 10, 2022 | 23:00
   Aquests renders estan manipulats... a les fotos de l'estat actual no hi apareixen els arbres que hi ha actualment a tots els carrers de l'Eixample, o son fotos d'hivern amb l'arbrat sense fulles verdes, i ho comparen amb l'aspecte que tindrà després dels canvis a la primavera/estiu... Siuspalu, que el govern municipal deixi de prendre'ns per tontos i de vendre'ns la moto amb manipulacions, i que es posi a treballar en temes importants.
   • Icona del comentari de: Toni a febrer 12, 2022 | 16:30
    Toni febrer 12, 2022 | 16:30
    Totalment d'acord. La situació actual no reflexa la realitat.
 3. Icona del comentari de: JordiP a febrer 10, 2022 | 18:08
  JordiP febrer 10, 2022 | 18:08
  Aquestes somiatruites s'han pensat que pots anar estrangulant les artèries vials de la ciutat amb testos i parterres. Es tracta de un concepte de ciutat-jardí més adient per a ciutats-dormitori que a una urbs com Barcelona, amb gran densitat de població i de comerç en quasi tots els seus 90 i escaig kilometres quadrats. Què passa amb el comerç de proximitat? Com s'ha de suportar si dificultem la feina als transpotistes que han de reposar mercaderies? Com prendre una birra tranquilament en una superilla si al bar no l'hi poden entregar el gènero? Què tè de fer la gent que treballa fóra de Barcelona (aparentment, la Colau i la Sanz creuen que a Barcelona no cal treballar)? Inversament, què té de fer la gent que viu fóra de Barcelona i ha de entrar a treballar al centre? Està el transport públic al nivell necessari? Què fàcil resulta a les tontes aquestes dir que "retornen la ciutat al ciutadà" quan, en realitat, els hi estan dificultant, encarint i modificant la vida? Contaminació? El vehicle elèctric i el de hidrògen resoldran el problema? Justifica això substituir la calçada per patatals? Au, Colau i Sanz, cap el poble!!
 4. Icona del comentari de: JordiP a febrer 10, 2022 | 18:18
  JordiP febrer 10, 2022 | 18:18
  Tot aquest bucòlic embolcall que es estan venent les mosses aqueste no és més que un engany, un fata morgana. No és més que un argumentari de vendes que els hi han confegit uns assessors de l'ull viu com a tràgala per a que els més càndids s'ho empassin. En realitat, es tracta d'ocupar la calçada per tal que els cotxes no hi puguin arribar, ni tan sols transitar-hi. És l'odi al cotxe el que està en la base de la seva desaforada ànsia de gastar, gastar i gastar. Com si la ciutat no tinguès cap altre necessitat més peremptòria. Uf.... tornar Barcelona al seu estat original ens costarà un dineral.
 5. Icona del comentari de: Raül Sota a febrer 10, 2022 | 22:57
  Raül Sota febrer 10, 2022 | 22:57
  Donem pas al vianant i fem fora al vehícle contaminant! Per una Barcelona mes pacífica i mes verdad!
 6. Icona del comentari de: Rafael a febrer 11, 2022 | 21:53
  Rafael febrer 11, 2022 | 21:53
  Es verdad. Fijaros en las fotos del Estado Actual, son sin árboles verdes y las de recreación.....evidentemente es una foto manipulada y coloreada. No es teal
 7. Icona del comentari de: Rafael G a febrer 11, 2022 | 21:53
  Rafael G febrer 11, 2022 | 21:53
  Es verdad. Fijaros en las fotos del Estado Actual, son sin árboles verdes y las de recreación.....evidentemente es una foto manipulada y coloreada. No es teal
 8. Icona del comentari de: Iñaki A. a febrer 11, 2022 | 22:12
  Iñaki A. febrer 11, 2022 | 22:12
  ..... i quants bars/restaurants amb les taules al carrer ocuparan l'espai públic del veïnat?
 9. Icona del comentari de: Iñaki A. a febrer 11, 2022 | 22:18
  Iñaki A. febrer 11, 2022 | 22:18
  T
 10. Icona del comentari de: Iñaki Arregui a febrer 11, 2022 | 22:20
  Iñaki Arregui febrer 11, 2022 | 22:20
  I quants bars/restaurants hi haurà ocupant amb les taules al carrer l'espai públic del veinat?

Nou comentari

Comparteix