Collboni veu “impresentables” les protestes contra el pacte de JxCat i PSC a la Diputació

El primer tinent d'alcalde creu que les manifestacions de l'ANC són una "falta de respecte democràtic"

El líder del PSC a l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha considerat aquest dijous que és “impresentable” i una “falta de respecte democràtic” que l’ANC convoqui protestes contra el pacte entre socialistes i JxCat a la Diputació de Barcelona. En declaracions a Aquí, amb Josep Cuní de la Ser, Collboni ha defensat que l’acord és “absolutament legítim”. “Tots els representants populars escollits democràticament són respectables”, ha declarat.

“Hi ha una part del moviment independentista que sembla que això ho vol oblidar”, s’ha queixat el socialista, que ha criticat que “s’assenyalin partits per la seva posició ideològica”. Collboni s’ha mostrat convençut que el pacte signat es complirà, i ha conclòs que aquesta situació és la conseqüència de “portar la política fins al punt d’estigmatitzar opcions polítiques”.

L’ANC ha convocat diverses mobilitzacions que reclamen revertir els acords amb els partits que van donar suport al 155, entre ells el PSC.  

L’Ajuntament aposta per la seguretat

“Amb aquesta composició de govern el problema de la seguretat l’afrontarem”. Així s’ha expressat Collboni, que ha remarcat que cal deixar clar que les normes s’han de respectar, “i si no es compleixen l’Ajuntament les farà complir”. El primer tinent d’alcalde ha reivindicat que la seguretat “és la millor garantia dels drets i les llibertats”. “El dret a obrir un negoci o el dret a la lliure circulació forma part dels drets de la ciutadania a l’espai públic, que ha d’estar ordenat i reglat”, ha insistit el socialista, que ha opinat que Barcelona no és una ciutat insegura, però sí que pateix una crisi de seguretat. En aquest sentit, ha reiterat que calen més agents dels Mossos d’Esquadra, uns 400, i també més guàrdies urbans.

[r:1]

Collboni ha destacat que el govern que es posarà en marxa la propera setmana tindrà per primer cop en molt temps un tinent d’alcaldia exclusivament dedicat a temes de seguretat. “Des de l’Ajuntament el que farem és fer complir les normes i donar tot el suport a la Guàrdia Urbana”, ha indicat. 

També ha apostat per recuperar la figura de la policia de proximitat, “aquella parella de guàrdies urbans que van caminant pel barri”. Tot i que la competència en matèria de seguretat pública, ha recordat, és dels Mossos d’Esquadra, ha reconegut que tot allò que passa a la cutat “és de la incumbència” de l’Ajuntament, tot i que no sigui de la seva competència. 

Ha defensat que Barcelona “ha de ser amiga de l’economia”, des del petit botiguer fins a l’inversor gran. Pel que fa a la decisió del TSJC de suspendre cautelarment la precontractació d’una hora dels VTC, Collboni ha apuntat que caldrà estudiar l’abast d’aquesta decisió i respectar la llei i les resolucions judicials. Des de l’Ajuntament, ha dit, defensaran el taxi com a transport públic, i treballaran perquè sigui competitiu, eficaç i assequible. En aquest sentit, ha demanat prudència per analitzar la nova resolució judicial. L’AMB també estudia recórrer la decisió de la secció tercera del tribunal.

Critica l’actitud de la resta de partits

Collboni també ha aprofitat per recordar que el PSC ha guanyat les eleccions a Tarragona i no ha pogut tenir l’alcaldia perquè els comuns i ERC van fer un pacte. “A nosaltres no se’ns ha acudit convocar gent el dia de la constitució de l’Ajuntament de Tarragona, ni se m’ha acudit dir que ERC o Podem són partits antidemocràtics”, ha remarcat.

Així mateix, ha criticat que també a Vilanova i la Geltrú guanyés el PSC però també hi hagués “manifestacions, pressions i s’assenyalés” el candidat socialista “com l’encarnació de tots els mals”. 

Més informació

Comentaris

  Marta 11/07/2019 11:00 am
  Impresentable és un partit que es fa dir socialista i de progrés i que no reconeix el dret d'autodeterminació dels pobles (hi ha nacions de primera i de segona???? Les de primera poden governar sobre les "inferiors"??? Això ja sabem com es diu) que es manifesta amb feixistes, i que no ha tingut cap mania en organitzar grups terroristes i altres maldats per lluitar contra els opositors.
  mira qui parla 11/07/2019 11:12 am
  culboni, no hi ha més falta de respecte a la democràcia que crear el tripartido del 155, avalar la violència de l'1 d'octubre, falta el respecte als familiars dels presos polítics, persones innocents que heu empresonat ... etc etc ...
  Impresent 11/07/2019 11:14 am
  Allò realment impresentable és que un partit que es fa dir d'esquerres recolzi el franquisme i el terrorismed'estat.
  Un qualsevol 11/07/2019 11:54 am
  És impresentable que s'exigeixi el que s'ha votat... ¿Però què s'han pensat aquests votants!?!?
  Centfocs 11/07/2019 12:32 pm
  No li agrada. Impresentables són les protestes? Impresentables la llibertat d'expressió? Ja ens vol aplicar un 155? L'impresentable és vostè, Collboni, per voler amb aquest comentaris coaccionar la protesta, la reunió, la llibertat d'expressió!
  Joana 11/07/2019 1:13 pm
  L'impresentable ets tu. Aixó es diu llibertat d'expresió.

Nou comentari