Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau i Collboni demanen “paciència” a l’oposició per negociar el repartiment de 124 assessors
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, han demanat “paciència” a l’oposició per negociar el repartiment d’assessors i recursos pel pròxim mandat. Aquest dimarts ERC, JxCat, Cs i PP van fer una roda de premsa conjunta per denunciar que el govern municipal vol “escanyar” l’activitat dels grups de l’oposició amb un repartiment molt desigual del personal eventual de l’Ajuntament i van amenaçar de tombar el ple del cartipàs.

Collboni ha assegurat que l’oposició “ha de poder fer la seva feina” i ha justificat el retard a iniciar les converses perquè primer calia tancar l’acord de govern. El flamant tinent d’alcaldia ha reconegut “converses informals” amb els grups –una expressió que ha causat sorpresa entre l’oposició–, mentre que Colau ha assegurat que per part del govern municipal hi ha “voluntat d’acord i la mà estesa”.

124 assessors en disputa

El repartiment dels 124 assessors –personal eventual, en llenguatge consistorial– és clau perquè permeten als grups obtenir recursos i mans per fiscalitzar l’acció del govern, preparar les comissions i treballar les seves propostes. El problema és que en aquest mandat el govern municipal tindrà 18 regidors, set més que al mandat anterior, i per tant l’assignació de recursos por variar perquè hi ha molta més activitat.

Segons va denunciar l’oposició, el govern municipal pretenia quedar-se el 75% d’aquests assessors i oferia el 25% perquè es repartís entre tots els partits de l’oposició. Aquesta primera proposta es va considerar “inacceptable”. La contraoferta dels grups de l’oposició –a excepció de Valls, que no s’ha pronunciat– és quedar-se amb el 40% dels assessors i les presidències de les comissions i dels districtes.

Oferta molt generosa

El regidor d’ERC, Jordi Coronas, va explicar que l’oferta era molt “generosa”. I més tenint en compte que el govern municipal ja disposa de tot l’aparell de l’Ajuntament i només té el 44% dels regidors. Tot i que l’oposició no té capacitat per bloquejar el nomenament del nou govern –és un tràmit “informatiu”, com ha recordat Colau– sí que pot bloquejar la creació de l’organigrama de comissions de treball, que és clau pel funcionament de l’Ajuntament.

Amb tot, l’oposició es mostra confiada i esperen que comuns i socialistes acceptin la proposta de mínims que van presentar ahir. El regidor de JxCat, Jordi Martí, ha confiat que Colau i Collboni recapacitaran i considera que el nou govern “té l’oportunitat de demostrar que la seva voluntat d’entesa, diàleg i consens és creïble”. Si tot va bé, el ple del cartipàs serà el 16 de juliol.

Més notícies
Guerra entre l’oposició i Colau pel repartiment de càrrecs i recursos
Notícia: Guerra entre l’oposició i Colau pel repartiment de càrrecs i recursos
Comparteix
ERC, JxCat, Cs i PP amenacen de tombar el ple del cartipàs si no millora la proposta inicial de recursos humans i materials
ERC veu més “desconfiança” que “fortalesa” en el govern Colau-Collboni
Notícia: ERC veu més “desconfiança” que “fortalesa” en el govern Colau-Collboni
Comparteix
Jordi Coronas critica que l'executiu ha nascut amb un "defecte de fàbrica" per la diferència en la defensa dels presos

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa