ERC veu més “desconfiança” que “fortalesa” en el govern Colau-Collboni

El regidor d’ERC Jordi Coronas ha considerat que, “més que fortalesa”, el que veuen els republicans en el nou govern municipal és “desconfiança”. Així ho ha manifestat després d’afirmar que l’executiu ha nascut amb un “defecte de fàbrica”, ja que socialistes i comuns tenen, segons ha dit, postures diferents respecte a la “defensa dels drets i llibertats”.

Aquest ha estat un punt destacat de la presentació del pacte, en què s’ha subratllat que el nou govern és fort i que s’han creat “mecanismes” perquè cada partit pugui expressar la visió respecte al judici del Procés. Davant una sentència condemnatòria als presos polítics, el posicionament del PSC seria molt més intransigent que el dels comuns, que es mostren partidaris de l’alliberament dels presos.

A més, Coronas ha criticat que el govern “sembla fet a mida del PSC”. També ha lamentat que “per primera vegada” l’Ajuntament no tindrà un posicionament “clar” sobre la defensa dels drets i llibertats”, ja que tant Xavier Trias com Colau es van mostrar favorables a la seva salvaguarda. 

Nou comentari

Més notícies

Valls celebra l’acord Colau-Collboni i el veu “raonable” i “necessari”

Barcelona pel Canvi, la formació de l'ex primer ministre francès, acull "positivament" el pacte

Els comuns i el PSC blinden el pacte de govern davant la sentència del Procés

Colau i Collboni asseguren que l'acord "se centra només en Barcelona" i deixen clar que aquesta vegada no permetran la ruptura del 2017

Collboni serà tinent d’alcaldia de les àrees econòmiques però el pressupost el faran els comuns

L'Ajuntament es divideix en sis tinences i es recupera la regidoria de Seguretat

ERC és el partit que més gent hauria pogut votar però no ho va fer

Un de cada quatre barcelonins podria donar suport a Maragall tot i no ser el seu preferit