Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC és el partit que més gent hauria pogut votar però no ho va fer

Esquerra Republicana era la segona opció preferida de molts barcelonins. Concretament, del 24,3%. És el partit que més gent hauria pogut votar però que el dia de les eleccions no ho va fer, segons les dades del Baròmetre Post-Electoral publicades aquest divendres. Així, a més d’aconseguir ser la formació més votada, també era el ‘pla b’ de molts altres ciutadans que, d’haver-lo escollit, podrien haver marcat un govern diferent al que s’ha acabat formant a Barcelona. 

En aquest mateix indicador, deu punts per darrere, Barcelona en Comú se situa com a segona opció a la qual més gent hauria pogut donar suport sense fer-ho finalment, molt a prop de les xifres dels socialistes. En el cas de la llista d’Ada Colau, el 15,8% dels barcelonins creuen que podrien haver agafat la seva papereta el 26 de maig. Pel que fa al PSC, amb Jaume Collboni al capdavant, el percentatge és del 15,1%. Ciutadans i Junts per Catalunya també queden frec a frec, amb un 8,8% i un 8,3% respectivament. I finalment, només el 3% dels electors hagués contemplat com a ‘pla b’ votar la candidatura de Josep Bou.

[r:1]

En la valoració sobre les campanyes que van fer cadascun dels partits, el PP també és el que surt més malparat. El 28,2% dels ciutadans de Barcelona creuen que la seva gestió política durant aquells dies va ser “molt dolenta”. Només la llista de Barcelona pel Canvi-Ciutadans se li apropa en la consideració d’una campanya fatal (17,6%). Aquest índex, en la part positiva, també el lidera Esquerra Republicana, ja que més del 55% dels enquestats consideren que va ser “bona” o “molt bona” seguit, de prop, per Barcelona en Comú. 

En l’enquesta a 799 persones entre el 28 de maig i el 7 de juny, a més, destaca l’interès amb el qual la gent va seguir la campanya electoral, especialment en la comparativa amb els comicis del 2015. Un 57,4% de la població va estar atenta al període pre-electoral amb “molt” o “bastant” interès mentre que al 2015 era únicament un 40,9%. A més, per fer-ho, continua com a mitjà preferit, amb gran diferència, la televisió convencional. Set de cada deu barcelonins es van informar de la cursa política a través d’ella. De lluny, la segona opció per estar al dia va ser Internet (45%), la ràdio (29%) i els diaris en paper (26%). 

Més notícies
Ernest Maragall i Ada Colau, en imatges recents / Jordi Play - BComú

Un 20,3% dels barcelonins volia un govern de Maragall i Colau

Notícia: Un 20,3% dels barcelonins volia un govern de Maragall i Colau
Comparteix
El baròmetre postelectoral indica que només el 10,5% dels enquestats preferia un executiu de Barcelona en Comú amb el PSC
Notícia: Un 20,3% dels barcelonins volia un govern de Maragall i Colau - Mobile

Maragall, sobre el baròmetre: “S’ha format un govern contra la voluntat de la ciutadania”

Notícia: Maragall, sobre el baròmetre: “S’ha format un govern contra la voluntat de la ciutadania”
Comparteix
El líder d’ERC torna a criticar l’exclusió del partit del govern municipal i alerta que els “problemes estructurals” de Barcelona s’accentuen
Notícia: Maragall, sobre el baròmetre: “S’ha format un govern contra la voluntat de la ciutadania” - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa