Collboni descarta que l’ampliació del Prat provoqui una crisi de govern

El primer tinent remarca que l'administració competent és la Generalitat i que l'opinió de Barcelona "no és determinant"

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha descartat aquest dilluns que les discrepàncies amb l’alcaldessa Ada Colau sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat afectin l’acció de govern de Barcelona, on Barcelona en Comú i el PSC són socis. En declaracions a Rac1, Collboni ha remarcat que l’administració competent és la Generalitat i que l’opinió de l’Ajuntament i de la ciutat “és molt rellevant però no és determinant”. En aquest sentit, ha insistit que l’ampliació de l’aeroport no està recollit en el pacte de govern a Barcelona entre comuns i socialistes ni tampoc està dins de les competències municipals.

“És normal que es produeixin debats […] ens ajuden a trobar la solució de màxim consens”, ha afegit.Collboni ha afirmat que el debat sobre el futur de l’aeroport ha de ser “llarg, rigorós i contrastat” i ha argumentat que l’acord entre els executius català i espanyol és justament “el punt de partida” per parlar-ne. Així, ha defensat que l’acord arribi ara “pels terminis que hi havia sobre la taula” per part d’Aena. “S’havia de prendre la decisió de forma imminent”, ha dit. Segons ell, haver dit no d’entrada “hauria matat el debat sense tenir ni tan sols un plànol”. “L’ampliació encara està per discutir i contrastar”, ha afegit, donant per bo que l’impacte sobre l’economia seria positiu.

Aquest dilluns l’exregidora de Participació i del districte de Ciutat Vella durant el primer govern d’Ada Colau a l’Ajuntament de Barcelona, Gala Pin, ha carregat durament contra el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, pel suport dels socialistes a l’ampliació de l’aeroport del Prat. Després d’escoltar l’entrevista de Collboni, Pin no s’ha pogut estar d’insultar-lo. “Definitivament és tonto de remate [sic] i viu a l’any 1995”, ha dit l’exregidora en una piulada.

Nou comentari