Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau critica els “unicorns” que sobrevolen l’ampliació del Prat

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha criticat el projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat que planeja Aena i que ha rebut la llum verda inicial del govern espanyol i de la Generalitat de Catalunya. Un pacte “secret, en ple mes d’agost i d’esquenes a la ciutadania”, ha lamentat Colau en un article d’opinió publicat a El País. “No sé exactament a qui interessa aquesta ampliació, però tinc clar que a la majoria de la ciutadania de Catalunya, no”.

Colau ha assegurat que els nous consensos socials van en la direcció de reduir emissions per evitar les conseqüències nefasta d’un canvi climàtic que “ja és aquí, el patim ara, any rere any de manera cada vegada més greu”. L’alcaldessa ha lamentat que l’aposta d’Aena davant d’aquesta situació sigui el “negacionisme climàtic” i una ampliació que farà passar de 50 a 70 milions de passatgers l’any.

La mentida de les emissions

Per això la dirigent dels comuns no entén que Aena, el govern espanyol –del qual forma part el seu partit– i la Generalitat s’entestin a repetir “una mentida que, per molt que es repeteixi, no deixarà de ser una mentida: diuen que l’ampliació permetrà reduir emissions, fer l’aeroport ‘més verd d’Europa”. Màgia! Un aeroport d’unicorns!”, ha dit abans de demanar que no tractin la gent de “ximples”.

Segons Colau, l’única certesa que hi ha ara mateix respecte a l’ampliació del Prat és que implica destruir la llacuna de la Ricarda, augmentar el nombre de vols que operen a l’aeroport i que portarà fins a 20 milions més de viatgers a Barcelona, tres coses que només porten a “augmentar emissions”, no a reduir-les. També acusa Aena de buscar el benefici dels seus accionistes privats a costa de massificar la capital catalana i precaritzar encara més el mercat de treball.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ton c. a agost 09, 2021 | 10:15
    ton c. agost 09, 2021 | 10:15
    sra. Colau i del port i del Hermitage que no en parlem, perque aixó si que li correspon a vosté, cínica.
  2. Icona del comentari de: Amb els comuns no podem a agost 09, 2021 | 13:02
    Amb els comuns no podem agost 09, 2021 | 13:02
    Frau kolau, i tu ets la unicornia, que sobrevola Barcelona, amb els bitllets gratuïts del manuel vals

Nou comentari

Comparteix