Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni diu que està “fora de lloc” demanar la dimissió de Colau

El primer tinent d’alcalde de Barcelona, el socialista Jaume Collboni, ha justificat aquest divendres que l’alcaldessa Ada Colau descarti dimitir després de ser citada com a investigada per un jutjat d’instrucció, tot i que el codi ètic dels comuns preveu el cessament immediat dels càrrecs públics en cas que se l’imputin presumptes delictes associats a la corrupció. Collboni ha afirmat que les peticions perquè Colau renunciï a l’Alcaldia arran de la causa oberta pel presumpte tracte de favor en el repartiment de subvencions de l’Ajuntament “estan fora de lloc”.

El PSC havia evitat fins ara tancar files a favor de Colau després que trascendís la citació judicial contra l’alcaldessa aquesta setmana. Fins i tot, els socialistes van abstenir-se de pronunciar-se sobre si l’alcaldessa havia de renunciar al càrrec. En una declaració molt prudent arran de la qüestió que ha centrat l’atenció a l’Ajuntament els últims dies, el PSC va qualificar la investigació judicial oberta a Colau de “situació anòmala per a l’Ajuntament”.

Alhora que ha defensat que Colau continuï governant, Collboni ha rebutjat aquest divendres la possibilitat que els socialistes trenquin l’acord amb els comuns i abandonin el govern municipal de Barcelona. Després de reunir-se amb el Gremi de Restauradors de Barcelona, el líder del PSC al consistori ha tornat a apel·lar a la “presumpció d’innocència” i a “respectar les decisions judicials, siguin les que siguin”.

En tot cas, Collboni ha volgut transmetre un “missatge de tranquil·litat” sobre la pulcritud dels procediments interns al consistori, que la querella ve a posar en qüestió a l’acusar Colau de beneficiar entitats considerades afins als comuns -com l’Observatori Desc o la PAH- en la concessió d’ajuts finançats amb fons públics. “Les coses a l’Ajuntament es fan bé”, ha sostingut el tinent d’alcalde, que ha defensat “els mecanismes de control intern” a l’Ajuntament, “que fan la seva feina”, ha agregat. “Des d’aquest punt de vista, vull transmetre tota la tranquil·litat del funcionament normal i correcte de la situació en general” a l’Ajuntament, ha conclòs Collboni.

Més notícies
L'avís dels Mossos a les xarxes socials per mirar de localitzar l'home desaparegut a la Bonanova / CME

Els Mossos busquen un home desaparegut a la Bonanova

Notícia: Els Mossos busquen un home desaparegut a la Bonanova
Comparteix
Tracta de localitzar el José María, un home de 40 anys, fort i que duu barba
Notícia: Els Mossos busquen un home desaparegut a la Bonanova - Mobile
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau / ACN

La querella contra Colau infla les ajudes fins a 80 milions

Notícia: La querella contra Colau infla les ajudes fins a 80 milions
Comparteix
L'Associació per a la Transparència i la Qualitat Democràtica acusa l'alcaldessa de pagar amb diner públic els sous del personal d'entitats afins
Notícia: La querella contra Colau infla les ajudes fins a 80 milions - Mobile

Nou comentari

Comparteix