Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos busquen un home desaparegut a la Bonanova

Els Mossos d’Esquadra han demanat ajuda ciutadana a través de xarxes socials per localitzar una persona a qui se li ha perdut el rastre a Barcelona. La policia catalana ha informat que busca el José María, un home a qui es va veure per últim cop el passat dimarts al barri de Sant Gervasi-la Bonanova, a Barcelona.

Els Mossos han ofert a les xarxes socials una descripció de la persona que intenta trobar, per tal de facilitar la seva identificació i que s’avisi a la policia si algú la veu per mirar de localitzar-lo. La policia explica que el José María té 40 anys, és de complexió física forta, duu barba i té el cabell negre.

A més, els Mossos han afegit que, en el moment que va desaparèixer, el José Maria vestia una jaqueta blava fosca, pantalons texans de color marró fosc i duia també unes sabates marrons. La policia prega trucar al telèfon 112 si algú l’ha vist o disposa d’alguna informació que pugui ajudar a saber on és.

Els Mossos afegeixen que “és un fals mite que calgui deixar passar 24h per si la persona torna abans de denuncia“, va apuntar la caporala Laura Villanueva, responsable de l’Oficina d’Atenció a Famílies de Persones Desaparegudes dels Mossos d’Esquadra, en un reportatge del TOT Barcelona. “Els preguem que si detecten un comportament no habitual en un familiar, que vinguin a qualsevol comissaria, perquè aquestes 24h poden ser vitals”, va recalcar.

La policia catalana explica que el 98,9% dels casos de persones desaparegudes a Catalunya acaben essent resolts, en un percentatge molt elevat, perquè els desapareguts són trobats per la policia o perquè tornen voluntàriament a casa. A falta de recopilar les dades definitives de 2021, El nombre de denúncies per desaparicions a 2020 es va reduir un 35% a Barcelona respecte al 2019, passant de 804 a 520. Els Mossos ho van atribuir a les restriccions de mobilitat i el confinament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa