Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni es compromet a portar el Tour i el Mundial d’Atletisme a Barcelona

Esport i PSC van de bracet des que Pasqual Maragall va visualitzar les olimpíades de 1992 com l’oportunitat per refer Barcelona. Jaume Collboni ha recordat el llegat olímpic durant tota la campanya i, en l’últim acte –exceptuant el tancament– ha volgut acabar amb dos grans anuncis similars a aquell que va coronar Maragall trenta anys enrere. Collboni s’ha compromès a portar la sortida del Tour de França i el Mundial d’Atletisme a la ciutat Barcelona. “No hem de deixar escapar cap oportunitat”, ha repetit en diferents ocasions per contraposar la seva proposta política a la d’Ada Colau, que ignora, segons ha deixat caure el PSC, les polítiques esportives.

El candidat socialista ha especificat que, si és alcalde, una de les primeres accions que farà, en els cent primers dies, és viatjar a França per reunir-se amb el director del Tour i “signar un precontracte perquè Barcelona sigui la sortida d’aquesta competició l’any que ells considerin”. L’últim cop que aquesta cursa va trepitjar la capital catalana va ser l’any 2008, amb una etapa entre Barcelona i Perpignan.

Collboni es planteja créixer a ritme de grans esdeveniments i, qui sap si dut per l’eufòria, ha promès “un gran esdeveniment esportiu cada any a la ciutat”. De moment, el cap de files socialista ha explicat que l’Ajuntament treballa per organitzar de nou el Mundial d’Atletisme. “Farem emergir la feina anònima de David Escudé [regidor d’esports] per optar a la candidatura”, ha dit assegurant que té el suport d’Iceta, ministre d’esports, i de les federacions catalana i espanyola per presentar-la.

El candidat socialista saluda els assistents a l'acte a la Barceloneta | Sílvia Jardí - ACN
El candidat socialista saluda els assistents a l’acte a la Barceloneta | Sílvia Jardí – ACN

Barcelona, hub de l’economia esportiva

Aquests dos anuncis formen part d’un lot de quatre propostes vinculades a l’esport. “El compromís és que aquests esdeveniments deixin canvis tangibles”, ha comentat el candidat. Aquest, el seu segon compromís, es podrà notar, diu, en la transformació de Port Olímpic, en el Pavelló Blau o la reforma de l’Escola Nàutica, que es posaran a punt per rebre la Copa Amèrica, la segona competició esportiva que més gent mou, només per darrere dels Jocs Olímpics.

El tercer gran compromís del PSC en matèria esportiva és convertir Barcelona en un “gran hub econòmic vinculat a l’esport”. Aquesta és la intenció de Collboni, que pretén agrupar a la capital catalana empreses pioneres en tecnologia esportiva, cada cop més present en l’àmbit professional. Una proposta que va en consonància amb altres grans anuncis que ha fet l’alcaldable socialista en aquesta campanya, com ara la reducció d’impostos a empreses vinculades a la investigació i innovació del xip per tal de convertir Barcelona en “la capital del xip del sud d’Europa”.

Un assistent grava les propostes de Collboni | Sílvia Jardí - ACN
Un assistent enregistra les propostes de Collboni | Sílvia Jardí – ACN

Més beques

L’últim gran punt del discurs ja era conegut. Collboni vol ampliar les beques esportives fins als 25 anys amb els diners que es recullin de la taxa turística, duplicant els infants que es beneficien de les beques de l’Ajuntament. El socialista manté que “no ens podem permetre el luxe que ni un nen no faci esport perquè els seus pares no s’ho poden permetre” i ha mantingut que, més enllà dels grans esdeveniments, estan les “oportunitats” que es generen. “Vaig visitar una escola del Raval on es practiquen esports com a extraescolars, nens i nens procedents de mig món compartint espai i valors, això és el més important”, ha remarcat.

Figures de renom fan costat al PSC

L’acte ha comptat amb el suport d’algunes figures relacionades amb l’esport barceloní. Collboni, que ha definit el PSC com “el partit de l’esport a Barcelona”, ha agraït la participació en l’acte de Rafael Niubó, expresident de la federació barcelonina d’ERC. Dani López i Chiqui Sans, medallistes olímpics en Waterpolo; Jordi Bartomeu, expresident de l’Eurolliga de Bàsquet; i Pichi Alonso, exfutbolista del Barça i de l’Espanyol, també han donat suport a Collboni, que ha confirmat que David Escudé repetirà com a regidor d’esports si ell és l’alcalde i que la regidoria passarà a dependre directament d’alcaldia.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Kiss a maig 25, 2023 | 21:33
    Kiss maig 25, 2023 | 21:33
    Rodalies?
  2. Icona del comentari de: Ricard a maig 26, 2023 | 08:09
    Ricard maig 26, 2023 | 08:09
    Collboni diu que, com a prioritat, trobarà temps per anar a Paris a implorar ajuda a un director del tour de França. Això vol dir que Barcelona deu anar la mar de bé en moltíssimes coses més, ja que no sembla que li preocupi com està la ciutat. Hem de córrer a votar-lo. Amb ell anem a per nota.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa