Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni s’atribueix l’èxit que el Mobile continuï a Barcelona

Jaume Collboni ha participat aquest matí d’un esmorzar al Fòrum Europa per parlar d’economia. El candidat del PSC ha volgut posicionar el seu partit com el partit amic del “creixement econòmic”, contraposant-se amb altres candidatures que, segons el socialista, són “negacionistes” de l’economia. En aquest sentit, els principals dards han anat contra Ada Colau, a qui ha acusat de “no creure en el creixement econòmic”. El candidat també ha retret Xavier Trias que vagi acompanyat de Junts, el partit, segons ell, més “inestable” del panorama polític català.

Collboni ha recordat, davant l’atenta mirada de la vicepresidenta primera del govern espanyol, Nadia Calviño, que Barcelona ha aconseguit retenir el Mobile World Congress (MWC), el qual també volien acollir altres ciutats com Madrid. Si finalment s’ha quedat en terres catalanes –el nou contracte és fins al 2030– és, segons el candidat del PSC, “perquè hi ha hagut un tinent d’alcalde d’economia que hi ha apostat”, referint-se a la seva tasca al capdavant d’aquest càrrec al govern municipal.

Collboni ensenya un xip per explicar una nova proposta electoral | ACN
Collboni ensenya un xip per explicar una nova proposta electoral | ACN

Barcelona, capital del xip

El socialista ha aprofitat l’esmorzar per presentar una nova mesura. El PSC vol convertir Barcelona en “la capital del xip del sud d’Europa”. És a dir, que vol que la capital catalana sigui la “referència” en investigació i innovació del xip. L’objectiu de Collboni és engegar un fons d’inversió de capital risc amb 100 milions d’euros i bonificar el 95% de l’impost sobre les activitats econòmiques a aquelles empreses del sector que s’instal·lin a Barcelona. El candidat, per cert, ha aprofitat el torn de preguntes posterior per llençar un missatge contundent contra el dúmping fiscal que practiquen algunes comunitats autònomes, assegurant que “no és just”.

El projecte socialista per impulsar Barcelona en el món tecnològic també contempla ampliar el D-Factory a la Zona Franca amb 70.000 metres quadrats, instal·lant-hi un nou edifici per a la seu de les empreses que faran innovació i investigació sobre el microxip. L’altra gran mesura per posicionar la ciutat al sector és organitzar una cimera mundial sobre el microxip.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vés a cagar a la via a maig 19, 2023 | 15:07
    Vés a cagar a la via maig 19, 2023 | 15:07
    aquest culboni és més txulo que un litre de vi. Farsant, com no pot ser d'altra manera que ser un mindundi del miguel yzeta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa