Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni vol ampliar les beques esportives extraescolars fins als 25 anys

El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, vol ampliar les beques esportives extraescolars fins als 25 anys. L’alcaldable socialista proposa destinar els diners que es recullen amb la taxa turística, que és l’impost d’estades en establiments turístics, per oferir aquestes ajudes econòmiques. Collboni sosté la seva proposta argumentant que l’esport serveix per “cohesionar” la ciutat i que per això cal garantir-ne l’accés independentment dels recursos.

El candidat socialista ha argumentat en una roda de premsa que la seva proposta rebaixa l’edat per poder accedir a les beques, ara marcada als sis anys, als cinc anys. També amplia l’edat màxima fins als 25 anys, és a dir, 8 anys més de l’edat estipulada actualment. Creuen que els 25 anys és l’edat més adequada perquè és quan es detecta “força abandonament esportiu”. Però, aquesta no és l’únic canvi que planteja envers aquestes beques, ja que l’ampliació d’aquesta iniciativa suposa un increment de 10 milions d’euros respecte al pressupost actual destinat a beques i pretén arribar a 40.000 nens i joves de la capital catalana.

Collboni considera que Barcelona recuperarà “el protagonisme esportiu” els pròxims anys amb la sortida de La Vuelta o la celebració de la Copa Amèrica de Vela que se celebrarà l’agost del 2024. Uns esdeveniments que ja es financen, en bona part, gràcies a la recaptació de la taxa turística.

Collboni demana participació

A banda de la seva proposta envers l’esport, Collboni ha fet un clam a la “gran participació” per eixamplar la distància amb Ada Colau i Xavier Trias. Segons l’última enquesta publicada pel Grup Godó, la força socialista encapçala la cursa electoral i guanyaria les eleccions frec a frec amb el candidat de Junts amb un 22% dels vots: “La gent vol un nou lideratge al capdavant de l’alcaldia”, ha afirmat Collboni. La tercera força que segueix Trias segons el darrer sondeig és la candidatura encapçalada per l’actual alcaldessa, Ada Colau.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa