Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni evocarà la Barcelona olímpica durant la campanya electoral
  • CA

La primera visita en clau campanya de Pedro Sánchez a Barcelona, el passat dijous al Fòrum, ja va avançar el que serà un dels principals missatges del PSC durant les pròximes setmanes. Poc abans dels nombrosos retrets als seus adversaris polítics a Madrid i d’enumerar les polítiques progressistes del seu govern, el president espanyol va recordar els exalcaldes socialistes de Barcelona. Aquest dilluns, Jaume Collboni ha seguit en aquesta línia i ha presentat un lema de campanya que evoca la Barcelona olímpica. ‘De nou Barcelona’ pretén resumir “el canvi en positiu” que a ulls dels socialistes necessita la capital catalana, tot i haver format part del govern durant quatre anys.

El vídeo central de la campanya també recorda l’esperit olímpic. El famós ‘hola’ de la inauguració dels Jocs obre un espot que enumera les principals preocupacions dels socialistes. La idea, tal com ha explicat el mateix Collboni, és mostrar “la Barcelona positiva, que ens omplia d’orgull i funcionava, que s’expressava al món i alhora cuidava el petit detall”. La campanya del PSC reforçarà aquest missatge amb la presència dels exalcaldes socialistes i d’una desena de ministres del govern espanyol en molts dels cent actes que hi ha previstos.

Una campanya en positiu

La campanya electora va fer un gir de 180 graus el passat desembre, amb l’arribada de Xavier Trias centrant totes les mirades en el duel ‘Trias – Colau’. Malgrat tot, l’equip socialista manté que per primer cop en dècades comencen una campanya amb enquestes que els donen guanyadors a Barcelona i confien en la mobilització del seu fidel electorat. En aquest sentit, la campanya intentarà mostrar que Barcelona pot “tenir un missatge econòmic en clau progressista” i se centrarà, segons diuen des del partit, més en les seves propostes que en rebatre Colau i Trias.

Més enllà de presentar iniciatives que aborden eixos importants com la neteja o la seguretat -iniciarà un pla de xoc de neteja i demanarà al govern català el desplegament de 600 Mossos a Barcelona-, el PSC també abordarà punts claus per al votant socialista com els salaris dignes i l’habitatge. De fet, entre les primeres accions que iniciarà Collboni si guanya les eleccions, l’habitatge apareix com un element “prioritari”. És més, durant la presentació d’aquestes mesures, diumenge al matí, el candidat socialista ja va revelar que demanarà al Govern de la Generalitat que “dels 10.000 habitatges protegits previstos a Catalunya, 2.300 estiguin destinats a Barcelona” o que “ens transfereixin els 276 milions d’euros equivalents al cost d’aquests pisos per fer-los nosaltres”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Guillem a maig 08, 2023 | 13:24
    Guillem maig 08, 2023 | 13:24
    Encara hi haurà barcelonins que no veuen la Olimpíada va el principi de tot el que ara estan patint?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa