Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni juga la carta de Pedro Sánchez per fer el ‘sorpasso’ a Colau
  • CA

No és cap estrella del rock, però també està de gira. Aquest dijous, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha donat el tret de sortida a la campanya electoral -malgrat que encara no sigui oficial- del candidat socialista a l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni. També a la de la seva homòloga a Sant Adrià del Besòs, Filo Cañete. Amb l’absència d’última hora de Salvador Illa, present al ple del Parlament sobre la sequera, el president espanyol ha elogiat un Collboni que està disposat a fer servir la carta Sánchez tants cops com sigui necessari des d’ara i fins al 28 de maig per intentar aconseguir el sorpasso a Colau que tant desitja. Després de dues eleccions quedant per darrere dels Comuns, aquest cop les enquestes pronostiquen un interessant frec a frec entre Colau, Collboni i Trias.

L’alcaldessa de Sant Adrià del Besòs ha estat l’encarregada de donar la benvinguda a Pedro Sánchez. I Jaume Collboni, l’encarregat d’elogiar-lo. Els elogis, de fet, han estat mutus. “Ho aconseguiràs, Jaume”, li ha respost Sánchez poc abans de recordar l’època en què Barcelona era governada per alcaldes socialistes. “La millor època de Barcelona és la que va entre l’inici de la democràcia i la crisi financera. Nosaltres creem riquesa, però sobretot la compartim”, ha dit.

Sánchez reivindica el llegat socialista

Sánchez ha criticat de nou l’oposició a Madrid, de qui ha dit que “bat rècords en desesperació”. I a partir d’aquí, el líder socialista s’ha dedicat a parlar del seu govern. “Avui hi ha un govern feminista a Espanya”, ha dit poc abans de posar l’habitatge al centre del discurs. “Jaume, faré tot el possible perquè Barcelona tingui un habitatge digne i assequible”. En aquest sentit, Sánchez contraposat el seu model amb el de la dreta espanyola. “Ells van aprovar una llei del sòl que va legalitzar l’especulació urbanística”, ha assegurat.

Pedro Sáncehz, aquest dijous al fòrum | PSC
Pedro Sáncehz, aquest dijous al fòrum | PSC

Collboni vol connectar Barcelona amb Espanya

Abans, l’alcaldable socialista a Barcelona s’ha mostrat convençut que guanyarà i que tornarà a “projectar Barcelona al món”. En una intervenció en què ha anat intercalant el català amb el castellà, Collboni ha esmentat Pasqual Margall i també ha enyorat l’època d’alcaldes socialistes. El socialista també ha elogiat Salvador Illa en contraposició amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès. I ha acabat dient que “volem una Barcelona que abraci Espanya”.

Jaume Collboni també ha criticat les paraules de Xavier Trias en què assegura que una persona que cobra 3.000 euros mensuals no pot arribar a final de mes. “On viu aquest home?”, s’ha preguntat Collboni, que ha dit que el PSC es preocupa de les persones que cobren el salari mínim. I encara un retret més. Aquest cop al president de la Genialitat, Pere Aragonès, a qui ha demanat que posi “més mossos” als carrers de Barcelona.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ton c. a maig 05, 2023 | 07:20
    ton c. maig 05, 2023 | 07:20
    carai ja tenía raó el Guerra son los descamisaos, mireu el Sánchez.
  2. Icona del comentari de: a pastar fang a maig 05, 2023 | 09:27
    a pastar fang maig 05, 2023 | 09:27
    el jaime culboni, ja es pot recolzar amb el presidente de la una grande y libre, o amb el miguel izeta, sempre s'ha de tenir molt present que és un irresponsable, dimitir com a soci del govern de l'ajuntament, per preparar-se millor la campanya, alliçonat per l'ex ministro de sanidad, que també va en plena pandèmia sanitaria. Culboni, el fundador del tripartido del 155, creador d'entitats feixistes, evidentment contraries als anhels del poble de Catalunya

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa