Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tres exalcaldes barcelonins donen les línies mestres per governar amb èxit
  • CA

Com es governa amb èxit una ciutat com Barcelona? Aquesta és una de les preguntes a les quals han intentat donar resposta aquest dissabte tres exalcaldes de la capital catalana com Narcís Serra, Joan Clos i Jordi Hereu. Els exbatlles socialistes han repassat el seu llegat en un acte organitzat per la plataforma ‘Bo per Barcelona’ en suport a la candidatura de l’actual líder del PSC, Jaume Collboni.

“Em sento orgullós de defensar aquest llegat; no només no amago de quina família política pertanyo ni d’on vinc, sinó que defenso amb orgull la feina feta pels companys”, ha assegurat Collboni, que s’ha congratulat de tenir al costat “un fil roig de la història de la ciutat a l’etapa contemporània”. “Em sento orgullós de defensar el llegat olímpic, de continuar la feina que Clos va començar amb el 22@ i la ciutat del coneixement; d’identificar-me amb aquesta Barcelona dels barris, de proximitat, on la gent vol viure”, ha apuntat en unes declaracions recollides per l’ACN.

Supervivència, transformació i mirada als barris

El primer exalcalde a prendre la paraula ha estat Serra, que ha remarcat que sota el seu mandat a tasca se centrava en poder “sobreviure” i mantenir “l’entusiasme de la ciutadania”. “L’encert va ser pensar que els Jocs Olímpics eren la manera de resoldre aquesta visió general de Barcelona que no la podíem tirar endavant perquè no teníem diners ni suport de les administracions públiques”, ha afirmat.

Per la seva banda, Clos ha reivindicat la importància dels governs de coalició, que permeten fer “projectes grans” que són clau perquè la ciutat pugui avançar. En aquesta línia, l’exbatlle ha tret pit de la intervenció feta al Poblenou per “atreure inversió tecnològica” amb el 22@, tot “afegint 2 milions més de metres quadrats al plantejament urbà”.

La cloenda l’ha assumit Hereu, que ha volgut posar èmfasi en la necessitat d’intervenir en els barris, on els eslògans i la demagògia “moren”. “Hi ha gent que falsament parla dels barris, però mai hi són. Els converteixen en un tuit. La ciutat on ve Bruce Springsteen i on es passeja feliçment el matrimoni Obama es basa en la cohesió, la qualitat de vida, la seguretat, aquesta llibertat que es respira a Barcelona perquè sempre ha cuidat els seus barris”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa