Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni avança Colau per l’esquerra i anuncia una reunió PSC-Endesa
  • CA

Segon revés socialista en un sol dia a les queixes d’Ada Colau pels talls de llum durant l’onada de fred. L’alcaldessa de Barcelona ha enviat tres cartes aquest dimarts al matí a la Moncloa, al Govern català i a Endesa per exigir “solucions” urgents. Al migdia la vicepresidenta i portaveu de Pedro Sánchez, María Jesús Montero (PSOE), ha fet cas omís de la campanya de pressió de Colau i ha lloat “l’esforç” de les empreses subministradores durant el temporal per resoldre avaries.

A la tarda és el seu tinent d’alcaldia, Jaume Collboni (PSC), qui anuncia pel seu compte una reunió bilateral amb Endesa aquest dimecres. Precisament Ada Colau havia demanat a la seva carta al president de la companyia una reunió “el més aviat possible”. Com que la cita de demà la convoca el PSC i no l’Ajuntament, en principi la líder dels comuns no hi està convidada. Qui hi assistirà són “alcaldes i alcaldesses del PSC”, especifica Collboni, que aprofita per culpar el Govern català dels problemes de subministrament en plena precampanya per les eleccions del 14-F.

“Els i les socialistes encara esperem explicacions del Govern, una mostra més que defugen les seves responsabilitats i no ofereixen cap solució. Per això, abordarem directament amb la companyia aquesta problemàtica, que no pot allargar-se més”, ha declarat Collboni en el comunicat que ha piulat ell mateix i on apareix citat com a Secretari de Política Municipal del PSC i no com a tinent d’alcalde de Barcelona. El partit prepara un “informe” –en una nota de la vigília en deia “inventari”– de les zones i barris afectats, perquè com ha reconegut aquest migdia el regidor Eloi Badia (Bcomú) els consistoris no tenen dades actualitzades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa