La Moncloa obvia les queixes de Colau i lloa “l’esforç” de les elèctriques

La portaveu de l'executiu PSOE-Podemos treu ferro als talls de llum durant l'onada de fred

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha “agraït” a les companyies subministradores “l’esforç” per “garantir el subministrament elèctric”. Preguntada per la carta que Ada Colau ha enviat a la ministra Teresa Ribera queixant-se dels talls de subministrament elèctric que afecten alguns barris barcelonins i metropolitans, ha dit que és una “obvietat” que les empreses elèctriques i també alimentàries han treballat per garantir el subministrament.

La Moncloa, on governen PSOE i Podemos, esquiva així la pretensió dels comuns d’un front institucional contra les subministradores, en plena onada de fred i a les portes de la campanya electoral a Catalunya. Segons recull ACN, Montero ha considerat que els talls elèctrics que s’hagin pogut produir són “algun element puntual” i ha subratllat que en un temps “força curt” tant el govern espanyol com la societat han treballat per sobreposar-se al temporal Filomena.

L’alcaldessa de Barcelona havia demanat en to cordial a la dirigent del PSOE que li fes costat en la reclamació a les subministradores de més inversió en manteniment. Amb molta més duresa ha enviat missives també al president d’Endesa i al conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, per reclamar-los “solucions” a curt i mig termini.

Més informació

Nou comentari