Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Talls de llum a Trinitat Nova en plena onada de fred
  • CA

Veïns de la Trinitat Nova han patit talls de llum intermitents els darrers dies a causa de dues incidències tècniques “no relacionades” però coincidents a la mateixa zona. Fonts d’Endesa detallen al TOT Barcelona que l’origen serien dos cables subterranis, que per la seva ubicació han dificultat localitzar l’avaria als tècnics de la companyia desplaçats a Nou Barris.

D’una banda, al carrer Portlligat es van produir “diverses desconnexions de fases” els dies 7, 8, 9 i 10 de gener, coincidint amb el temporal de fred Filomena, el que ha generat queixes veïnals. “Era complexe d’identificar perquè cal obrir el paviment i resseguir el cablejat fins a trobar on està l’incidència”, argumenta la companyia, que assegura que l’afectació “ja està solucionada”.

D’altra banda, aquest dilluns s’ha produït una altra avaria al carrer Aiguablava, molt proper. “Els tècnics hi estan treballant aquest vespre i ja ho donen per resolt també”, indiquen les mateixes fonts. Endesa recorda que a Barcelona “hi ha un altíssim percentatge de cablejat subterrani” i que és la ubicació “més habitual” de les avaries. Tot i que les causes no s’han determinat encara, no descarta que hi hagi influït el pic de consum dels darrers dies per l’onada de fred.

Fonts veïnals de la Trinitat han declarat a betevé que els talls fa 10 dies que se succeeixen, entre baixades de tensió i talls complets, però que s’han agreujat amb el fred. Entre les conseqüències hi hauria hores sense electricitat però també talls parcials que deixaven sense funcionar electrodomèstics bàsics o calefaccions però no afectaven la il·luminació.

En paral·lel, la subministradora ha explicat al TOT Barcelona que té constància també d’una altra incidència aquest dilluns a Horta-Guinardó. En aquest cas l’afectació se situaria al tram superior del carrer Independència i la causa seria una línia de mitja tensió malmesa. A més a més, el col·lectiu Acció Riera Baixa del Raval ha denunciat a les xarxes que la nit de diumenge a dilluns, “una de les més fredes de l’any” i amb toc de queda, algunes residents d’aquest carrer d’edat avançada també han estat sense llum.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa