Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau, sobre la retirada de medalles: “Això es va veure ahir que no va enlloc”
  • CA

L’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ha reflexionat aquest matí sobre la polèmica suscitada al ple municipal, ahir, quan es va retirar la Medalla d’Or de la Ciutat de Barcelona al polític republicà Heribert Barrera. L’argument per treure-li l’honor va ser recordar unes afirmacions racistes de Barrera. La proposició, però, va tenir un element de discòrdia afegir: es va fer a iniciativa del grup de Barcelona pel Canvi, liderat per Manuel Valls –reprovat per haver deportat gitanos a França. “D’alguna manera ahir el senyor Valls li tornava el cop als independentistes”, ha valorat Colau. Abans, però, l’alcaldessa ha refermat que “és lamentable que en el ple municipal, per motius partidistes, s’acabi fent una batalleta de medalles” i ha subratllat que “ahir es va veure que això no va enlloc”. Per tant, en una entrevista a Els Matins de TV3, Colau assegura que a partir d’ara s’han d’instaurar “uns criteris rigurosos” per ordenar “com i quan” es retiren les medalles.

Sobre el fet que ahir el govern municipal votés a favor de retirar-li la medalla a Barrera, quan l’any 2012 tant el PSC com la regidora llavors d’Iniciativa per Catalunya-Verds i ara amb els comuns, Janet Sanz, van votar a favor de concedir-li-la, Colau no s’ha mullat. En aquest sentit, el que sí ha defensat és que quan una proposta d’aquestes característiques arriba al ple, pels motius que siguin, considera que el seu grup “s’ha de posicionar sobre els temes polítics rellevants”. I ha defensat que ahir rebutgessin “el pensament racista i xenòfob” d’Heribert Barrera i ho ha comparat amb “la corrupció tàcitament acceptada del rei emèrit”.

Sobre el futur proper dels presos polítics, la líder de Barcelona en Comú ha defensat que creu en la coneguda com a Via Asens i ha insistit en el fet que s’han de promoure els indults alhora que s’impulsa la reforma del codi penal. “Són complementàries”, ha reblat. En aquest sentit, ha valorat que “reformar els delictes de sedició i rebelió” que actualment “són un anacronisme” s’ha de fer per evitar que es pugui “perseguir políticament, com ja hem vist, moviments socials o propostes polítiques que es consideren contràries a qui tingui el poder”.

En relació al primer conductor de patinet elèctric que va morir a la ciutat, l’alcaldessa no ha pogut donar gaires detalls perquè hi ha una investigació en marxa. Ara bé, sobre el fet que la mort es donés per un xoc amb una furgoneta, Colau ha recordat que “la immensa majoria dels accidents de trànsit tenen a veure amb el vehicle a motor i amb l’excés de velocitat”. Així, ha rematat que aspira a convertir Barceloan en una ciutat 30 perquè “reduir la velocitat de 50 quilòmetres per hora a 30 vol dir reduir les possibilitats de mort a gairebé zero” segons “tots els estudis científics”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere a setembre 24, 2020 | 10:28
    Pere setembre 24, 2020 | 10:28
    Visca la coherència!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa