Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau, sobre els aldarulls: “No està justificat el pillatge”
  • CA

L’alcaldessa Ada Colau s’ha referit als atacs a comerços durant les darreres nits d’aldarulls i ha advertit que el malestar social que expressen les protestes “no justifica el pillatge”. “No estan justificats, els incidents que hem vist”, ha lamentat, en ser preguntada per la premsa en una compareixença sobre inversions als barris.

La cap del consistori i el tinent d’alcaldia Jaume Collboni van reunir-se aquest dilluns a la tarda amb representants dels principals eixos comercials per escoltar les seves queixes i reivindicacions després dels saquejos del passeig de Gràcia dissabte i de Ciutat Vella divendres passat.

Colau ha subratllat la “sensació de tristor” dels botiguers, en rebre aquests atacs quan porten quasi un any de severa crisi econòmica. “Han estat un dels grans perjudicats per la pandèmia”, ha recordat l’alcaldessa, que ha insistit en fer una “crida a la calma general”.

Junta de seguretat

També ha sortit al pas de la confusa desconvocatòria de la junta local de seguretat de Barcelona, prevista per aquesta setmana. Colau ha defensat que hi ha “col·laboració i contacte diari entre els màxims caps” de Guàrdia Urbana i Mossos i també “hi ha contacte regular” entre Ajuntament i conselleria d’Interior.

Ha assegurat que en els “propers dies”, quan aconsegueixin “quadrar les agendes de molta gent diferent”, les dues administracions tancaran nova data per a celebrar la junta. En aquesta reunió es repassa l’estat general de la ciutat en matèria de seguretat. “Si és necessari”, ha dit Colau, abans de la junta Ajuntament i Generalitat mantindran algun contacte “específic” per tractar els aldarulls, tot i que no ha ofert cap més detall.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa