Desconvocada la junta local de seguretat de Barcelona per les protestes pro-Hasél

Collboni reclama que es reuneixi "immediatament" l'òrgan per discutir-hi com afrontar els aldarulls

Barcelona ha decidit cancel·lar la reunió ordinària de la Junta Local de Seguretat que s’havia de reunir en plena setmana marcada per les protestes per la llibertat de Pablo Hasel. Segons fonts de l’Ajuntament, la trobada, que estava prevista per a aquest dijous, s’ha desconvocat perquè tenia com a objectiu tractar les dades de seguretat del 2020 i no es volia “contaminar” amb les incidències pels aldarulls, encara que es preveu fixar-la properament. Les mateixes fonts apunten que si es creu convenient se’n podria convocar una d’extraordinària.

Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni ha exigit en una entrevista a TVE que es reuneixi “immediatament” l’òrgan per afrontar les protestes. Collboni ha reclamat una reunió urgent de l’òrgan, que integra membres de l’Ajuntament, dels cossos policials i de la Generalitat. Per al tinent d’alcalde cal que el Govern expliqui “les decisions preses fins ara i les previsions per a més endavant”.

Crítiques al Govern

Segons ha assegurat, “els responsables de seguretat pública no estan donant suport explícit” als cossos de seguretat. Collboni ha demanat als responsables de seguretat pública de Catalunya que “facin la seva feina, exerceixin la seva responsabilitat política i diguin com garantiran que els ciutadans puguin anar lliurement per la ciutat i els comerciants puguin obrir les persianes”. Segons creu, a Barcelona s’està vivint “vandalisme” per part “d’una minoria radical i violenta que vol imposar un relat”.

“Les compareixences o incompareixences dels membres del Govern clamen al cel. En qualsevol situació similar en un país normal el president i el conseller d’Interior haurien sortit públicament a dir el que diem molts: és intolerable la violència i cal restablir l’ordre públic i la seguretat als carrers”, ha assegurat Collboni. El tinent d’alcaldia ha advertit que en cap cas es pot ser “tebis o tímids” en la condemna de la violència i en la defensa dels Mossos.

Justament aquest dilluns a la tarda el vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ha fet una compareixença on ha defensat la tasca dels Mossos i ha fet una crida a la calma perquè, segons assegura, els aldarulls “no són llibertat d’expressió ni de manifestació”.

Nou comentari