Colau pressiona Salut perquè activi tots els rastrejadors disponibles

L’alcaldessa reconeix que el sistema de seguiment encara no funciona al 100%

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha tornat a pressionar la Generalitat perquè activi tots els rastrejadors disponibles per parar els brots de coronavirus a l’àrea metropolitana, que concentra la majoria dels casos positius registrats els últims dies. “Els alcaldes metropolitans anem a l’una perquè Salut reforci i coordini el sistema de rastregi de contactes, que segueix sense funcionar al 100% i és urgent”, ha insistit en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Colau ha reconegut que l’última setmana hi ha hagut avanços i que la situació “està en camí de solucionar-se”, ja que Salut va anunciar que aquesta setmana es desplegarien 500 rastrejadors més i que el departament té capacitat per fer 30.000 PCR a la setmana. “Són bones mesures”, ha dit, tot i que el canvi “més important” és el nomenament del nou secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. 

Precisament el mateix Argimon ha explicat avui en roda de premsa que ja hi ha més de 400 rastrejadors contractats, però ha matisat que les proves diagnòstiques no seran suficients per aturar els contagis, sinó “l’actitud com a col·lectiu, com a societat”, que tinguin els ciutadans en les pròximes dues setmanes. El nou secretari de Salut Pública ha demanat que es faci “vida social amb responsabilitat” per evitar més casos.

Primer cap de setmana sense discoteques

Sobre el primer cap de setmana sense discoteques a Barcelona, Colau ha explicat que hi ha hagut un “compliment generalitzat” per part de l’oci nocturn, tot i que ha reconegut que han detectat un percentatge “petitíssim” d’incompliment. En aquests casos, l’actuació policial ha permès tancar els locals que no ha seguit les instruccions del Govern.

Colau ha aprofitat per fer una crida a la “lleialtat” a l’autoritat sanitària que ostenta la Generalitat, tot i que hi puguin haver discrepàncies. Ho ha dit en relació a la missa per les víctimes de la Covid-19 celebrada aquest diumenge a la Sagrada Família sense el permís del Procicat. “Nosaltres no veiem malament que es fes la missa, però vam dir a l’Arquebisbat que l’autoritat sanitària és la Generalitat”, ha manifestat. Torra ha ordenat un expedient sancionador a l’Església per haver ignorat les restriccions del Procicat.

Nou comentari