Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Arquebisbat desafia el Govern i celebra la missa pels difunts de la Covid-19 sense autorització
  • CA

L’Arquebisbat de Barcelona ha decidit desafiar la Generalitat i ha celebrat la missa pels difunts de la Covid-19 a la Sagrada Família malgrat no tenir l’autorització explícita del Procicat. Les restriccions imposades pel Govern a les àrees més afectades pel coronavirus inclouen la prohibició de celebrar actes religiosos amb més de 10 persones. Colau i Batlle han anul·lat la seva assistència a última hora per no incomplir les restriccions tot i estar-hi en “desacord”.

L’Arquebisbat ha lamentat que, tot i haver fet la petició el 21 de juliol i que la Sagrada Família s’ha reobert als turistes aquest cap de setmana, no se’ls ha notificat “una resolució que compleixi els requisits de la legalitat ordinària”. Ha recordat que el 2 de juliol la Basílica va rebre l’autorització de la Direcció d’Afers Religiosos de la Generalitat per a la celebració de l’eucaristia extraordinària d’aquest diumenge a la tarda.

Homenatge als ciutadans

A l’acte només hi han pogut assistir presencialment els familiars dels difunts, els representants dels sectors de l’alimentació, de les residències d’ancians, dels tanatoris, dels cementiris, dels periodistes i venedors de premsa, dels hotelers, de les entitats caritatives, de les autoritats que ho desitgessin i altres persones que tinguessin la invitació que han rebut les últimes setmanes.

Tot i ignorar les restriccions de la Generalitat, l’Arquebisbat ha intentant minimitzar l’assistència de gent demanant als convidats que consideressin “la conveniència d’assistir o participar a través dels mitjans de comunicació”. Han assegurat que les mesures aplicades a la Sagrada Família serien, fins i tot, més rígides que les aplicades des d’ahir al matí a les visites de turistes i que l’aforament serà del 23% de l’aforament legal màxim”. Aquest 23% equival a un màxim de 500 persones.

Accions legals,

Així mateix, l’Arquebisbat de Barcelona ha afirmat que durant els pròxims dies iniciarà “les accions legals oportunes contra l’arbitrarietat i la indefensió que sofregeixen el dret a la llibertat religiosa i a la llibertat de culte”. L’Arquebisbat ha recordat que aquests drets es troben “constitucionalment protegits” i ha considerat “injusta i discriminatòria” la previsió de limitar a 10 persones l’assistència als actes religiosos. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa