Torra ordena un expedient sancionador a l’Arquebisbat per la missa de la Sagrada Família

L'Església va ignorar les restriccions del govern i va fer el funeral sense autorització

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que s’obrirà un expedient sancionador a l’Arquebisbat de Barcelona per celebrar una missa pels difunts de la Covid-19 a la Sagrada Família sense autorització del Procicat. Torra, catòlic practicant, ha assegurat que les restriccions que va imposar el Govern són per tothom i que l’Església no està exempta del seu compliment.

Aquest diumenge l’Arquebisbat va reconèixer que el Procicat no havia autoritzat de manera explícita la celebració del funeral –els actes religiosos de més de 10 persones estan prohibits–, però malgrat tot va decidir mantenir-lo. L’únic que va fer va ser reduir l’aforament màxim a 500 persones –entre familiars, sanitaris i personal essencial– i demanar als assistents que ho seguissin per televisió si era possible. “Lamento que es fes aquesta cerimònia ahir”, ha dit Torra. “No estava autoritzada pel Procicat i s’obrirà el corresponent expedient sancionador”.

Accions legals

L’Arquebisbat va lamentar que, tot i haver fet la petició el 21 de juliol i que la Sagrada Família s’ha reobert als turistes aquest cap de setmana, no se’ls havia notificat “una resolució que compleixi els requisits de la legalitat ordinària”. També van recordat que el 2 de juliol la Basílica va rebre l’autorització de la Direcció d’Afers Religiosos de la Generalitat per a la celebració de l’eucaristia extraordinària d’aquest diumenge a la tarda.

Així mateix, l’Església ha afirmat que durant els pròxims dies iniciarà “les accions legals oportunes contra l’arbitrarietat i la indefensió que sofregeixen el dret a la llibertat religiosa i a la llibertat de culte”. L’Arquebisbat ha recordat que aquests drets es troben “constitucionalment protegits” i ha considerat “injusta i discriminatòria” la previsió de limitar a 10 persones l’assistència als actes religiosos. 

Comentaris

  Pepet 27/07/2020 11:08 am
  Molt ben fet. Que collons s'ha pensat aquest fastigós Omella.
  valeri 27/07/2020 11:27 am
  Sentia un gran respecte i admiració vers el Cardenal Omella. Francament m'ha defraudat totalment. ¿Qué es aquest home, un Cardenal de l'Esglesia Católica, o un irresponsable, que juga amb la vida de les persones?. Si l'Esglesia només disposa d'aquesta mena d'individus, val mes que plegui. Sort d'aquests capellans abnegats als servei de les parroquies i de la gent; no de les oligarquies i dels poderosos com el Cardenal Omella. Tot plegat molt decebedor.
  RAMON A 27/07/2020 11:42 am
  Indefesio pere mentrestant robem les terres que podem
   Angel Drach 27/07/2020 11:58 am
   ?????
  omella un terrorista com cal 27/07/2020 12:12 pm
  Omella es un delinquent comú, un fomentafor del viroba virus i cal engarjolar.lo oer terrorisme assassi. Esser cstolic es de miserables delinquents assassins. Omella el Gal amb faldilletes pederastes
  Montesquieu. 27/07/2020 12:35 pm
  Aqui els poders del estat español : jutges franquistes, exercit franquista, església catolica franquista. Els altres (legislatiu i executiu), son inoperants.
  Doctor Strangelove 27/07/2020 12:41 pm
  Et passaràs l'eternitat a les cadires d'en Pere Botero. Només ets un seguidor del maligne, el final d'agost i els fills de l'anticrist sereu eliminats per Jesús i els seus angels en la batalla d'Armagedon. Doc.
   Doctor Strangelove 27/07/2020 12:43 pm
   Merda cel.lular. són calderes i és el final s'apropa. Doc.
   Un cristià 27/07/2020 1:38 pm
   omella pecat mortal, excomunio immediata, fill de satanas
  elle 27/07/2020 12:48 pm
  esta bien cuando tengamos gente en el hospital por ir a misa que lo pagen ellos i vayan ellos a colaborar con los medicos
  el verdugo del Cid 27/07/2020 1:00 pm
  Tots sabem de quin peu calces, escòria espaÑistaÑola Omella: no saps com cremar el govern legítim català si no és arriscant la vida dels catalans que, fet i fet, som els culpables de tenir el govern que tenim, oi? Però no et preocupis, els catalans treballarem en ferm perquè aconsegueixis el que vols ben ràpidament: presentar-te personalment a Déu a tu i a tots els teus seguidors botiflers i irresponsables. I ho farem "cristianament", de manera ràpida, no com fas tu, connectant als teus fidels un parell de mesos a un respirador, assassí. La teva mera existència és una blasfèmia contra Déu; quasi millor per a tu que no existeixi -Déu-, doncs, perquè el que has fet mereix la condemnació eterna.

Nou comentari