Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau i Collboni pacten la nova gerent de l’Ajuntament, de l’òrbita socialista

Jaume Collboni ja comença a deixar petjada en la nova estructura de l’Ajuntament de Barcelona. Sara Berbel, de l’òrbita socialista, ha sigut nomenada gerent de la corporació local. Es tracta d’una plaça que sembla destinada permanentment a tècnics de l’entorn socialista, ja que el que ara deixa el càrrec és Jordi Martí, exregidor del PSC que Ada Colau va fitxar en arribar al consistori, com a coneixedor de la maquinària.

La tria de Berbel ha sigut pactatda ja entre Barcelona en Comú i el PSC, ja que demà ha de començar amb urgència –els socialistes tenen pressa– la negociació per repartir-se el govern municipal. De fet, el primer tinent d’alcalde provisional, Joan Subirats, ha dit avui mateix que esperen tenir definit el govern de coalició en 15 dies. 

[r:1]

Berbel era fins ara Directora General de Barcelona Activa i gerent de Política Econòmica i Desenvolupament Local de l’Ajuntament. El nomenament de la màxima figura de l’estructura executiva municipal, és un dels primers decrets que ha signat Colau després de ser proclamada aquest dissabte alcaldessa de Barcelona. Berbel substitueix en el càrrec a Jordi Martí, que és des de dissabte nou regidor de l’Ajuntament. L’alcaldessa ha destacat el perfil de Sara Berbel per liderar aquesta posició, fent especial èmfasi en la seva aposta per implantar polítiques feministes i d’igualtat.

Nascuda a Sabadell, Sara Berbel Sánchez és Doctora en Psicologia Social per la Universitat de Barcelona i ha estat professora associada de la UB i de tercer cicle universitari.

Des de 2016, ha desenvolupat el càrrec de Directora General de Barcelona Activa i Gerent de Política Econòmica i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Barcelona. Així mateix, ha estat Directora General d’Igualtat d’Oportunitats en el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, Presidenta de l’Institut Català de les Dones i directora de la Xarxa d’Economia Social i de Polítiques d’Igualtat a l’Ajuntament de Barcelona. Actualment, és la presidenta de la Fundació BCN Formació Professional des de 2018.

Al llarg de la seva trajectòria professional, ha combinat la docència i la recerca amb el treball com a gestora en l’Administració pública. 

El 2012 va ser convidada pel Department of State dels Estats Units d’Amèrica com a experta espanyola en lideratge i gènere juntament amb onze representants d’altres països europeus. En aquesta línia, va rebre el Premi Aspasia l’any 2014, en defensa de l’equitat de gènere, per part de la xarxa de Directives i Professionals de l’Acció Social (DDiPAS) i l’Observatori del Tercer Sector. Així mateix, ha estat guardonada com a “Psicòloga d’Honor” l’any 2016, pel Col·legi de Psicologia de Catalunya.

La gerent municipal és la responsable superior dins l’estructura executiva de l’Ajuntament

La gerent municipal és l’encarregada de planificar, organitzar i prestar els serveis públics, per garantir l’acompliment dels objectius definits pel govern municipal. En aquest sentit, fa l’avaluació i seguiment de l’execució dels plans municipals, del desenvolupament dels recursos invertits i de les accions destinades a complir els objectius de la municipalitat. És l’ens superior en supervisar el pressupost i la inversió del grup municipal i per tant, s’encarrega d’orientar i avaluar els objectius de les gerències del grup municipal.

Així mateix, la gerent municipal ha de substituir, si és necessari, al president del Comitè Executiu, que reuneix el conjunt de les gerències sectorials i territorials per preparar les mesures, projectes i plans que aniran a alguna de les comissions permanents del Consell Municipal, i per fer seguiment i control de l’execució financera i pressupostària municipal.
 

Més notícies

Colau nomena un govern provisional mentre se’l reparteix amb Collboni

Notícia: Colau nomena un govern provisional mentre se’l reparteix amb Collboni
Comparteix
Joan Subirats, Laura Pérez i Jordi Martí s'estrenen com a tinents d'alcaldia i Janet Sanz repeteix
Notícia: Colau nomena un govern provisional mentre se’l reparteix amb Collboni - Mobile

Barcelona en Comú vol posar el llaç groc a la façana de l’Ajuntament

Notícia: Barcelona en Comú vol posar el llaç groc a la façana de l’Ajuntament
Comparteix
Joan Subirats, primer tinent d'alcaldia provisional, diu que esperen tenir el govern de coalició amb el PSC en 15 dies
Notícia: Barcelona en Comú vol posar el llaç groc a la façana de l’Ajuntament - Mobile

Colau i Collboni tornaran a ser socis de govern un any i mig després de trencar pel 155

Notícia: Colau i Collboni tornaran a ser socis de govern un any i mig després de trencar pel 155
Comparteix
Aquesta vegada els socialistes arriben a l'executiu municipal amb posició de força, amb només dos regidors menys que els comuns i havent sigut l'única via possible per donar-los l'alcaldia
Notícia: Colau i Collboni tornaran a ser socis de govern un any i mig després de trencar pel 155 - Mobile

Ada Colau revalida l’alcaldia de Barcelona amb els vots de PSC i Manuel Valls

Notícia: Ada Colau revalida l’alcaldia de Barcelona amb els vots de PSC i Manuel Valls
Comparteix
La constitució del nou ple municipal ha tingut moments molt emotius i tensos com els aplaudiments a Quim Forn o la votació d'investidura
Notícia: Ada Colau revalida l’alcaldia de Barcelona amb els vots de PSC i Manuel Valls - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa