Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau nomena un govern provisional mentre se’l reparteix amb Collboni

L’alcaldessa reelegida de Barcelona, Ada Colau, ha nomenat ja la primera versió del nou govern, que ha de ser necessàriament provisional perquè hi ha el “compromís explícit”, com li agrada subratllar a Jaume Collboni, de muntar un executiu de coalició amb el PSC. Mentre es reparteix el pastís, però, l’Ajuntament de Barcelona no es pot quedar sense tinents d’alcaldia i regidors, i ahir els del mandat anterior van deixar de ser-ho.

Per tant, hi va haver un primer repartiment de tinences d’alcaldia, que queden així fins que s’hi incorporin membres de lallista del PSC:

Primer tinent d’alcaldia: Joan Subirats

Àrea de Cultura, Educació i Participació

Té 68 anys i és catedràtic en Ciència Política de la UAB, especialista en governança i polítiques públiques. També ha investigat gestió de l’exclusió social, problemes d’innovació democràtica i societat civil. Doctorat en Economia al 1980, va ser director de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques fins al 2009. Fundador de Guanyem Barcelona juntament amb Ada Colau, va assumir el comissionat de Cultura després de la sortida del PSC del govern aquest mandat.

Segona tinenta d’alcaldia: Janet Sanz

Àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat

Nascuda a Tamarit de Llitera el 1984, és membre d’Iniciativa per Catalunya Verds des de l’adolescència. Llicenciada en Dret i en Ciències Polítiques a la UPF, és regidora de Barcelona des del 2011. Des de l’articulació de la confluència s’ha integrat poc a poc al nucli dur Ada Colau i aquest mandat que es va acabar ahir ha liderat la quarta tinencia d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, des de la que ha impulsat les polítiques sobre turisme, terrasses, habitatge i obra pública. 

Tercera tinenta d’alcaldia: Laura Pérez 

Àrea de Drets Socials i Feminisme

Regidora de Barcelona des del 2015 i responsable de l’àrea de Feminismes i LGTBI i del districte de Sants durant el mandat que es va acabar ahir. Nascuda el 1982, té estudis de Periodisme i Cooperació Internacional amb el Desenvolupament. Membre del nucli dur del partit i figura en ascens dins dels comuns.

Quart tinent d’alcaldia: Jordi Martí

Àrea de Treball, Economia i Planificació Estratègica

Amb 54 anys, ha estat gerent municipal aquest mandat que es va acabar ahir i destaca per la seva llarga trajectòria política. És llicenciat en Ciències de l’Educació i ha exercit com a polític municipal molts anys amb el PSC. Durant l’etapa socialista va ser director de l’ICUB (1999-2003), sotsdirector del CCCB (2004-2006) i regidor de 2011 a 2014. Es va enfrontar amb Jaume Collboni a les primàries del PSC de Barcelona de 2014 i va quedar quart. Va ser un dels fitxatges estrella dels comuns en arribar a l’alcaldia, tot i que inicialment va adoptar un perfil tècnic. L’apropament a BComú al llarg del mandat li ha valgut la cinquena posició a la llista.

Els districtes tenen des d’ahir aquests regidors

Ciutat Vella: Jordi Rabassa. 

Andreuenc nascut el 1974 i historiador per la UB, està especialitzat en la Segona República i la Guerra Civil de Barcelona i de Sant Andreu. Havia format part del moviment veïnal del barri i del Centre d’Estudis Històrics de Sant Andreu. Va entrar a BComú a través de Procés Constituent. Aquest mandat ha estat conseller tècnic de Ciutat Vella i mà dreta de la regidora Gala Pin, per tant els veïns ja el coneixen. Des d’ahir és també regidor de Territori i Districtes provisionalment. 

Eixample: Jordi Martí. S’estrena com a regidor.

Sants-Montjuïc: Laura Pérez. Repeteix en el càrrec, els veïns ja la coneixen.

Les Corts: Marc Serra. 

Jurista i sociòleg de 33 anys, ha estat assessor directe del tinent d’alcalde Jaume Asens i des d’ahir és regidor de Transparència i Drets Civils. Activista pro Drets Humans, va treballar a l’observatori DESC igual que el nucli dur de Guanyem Barcelona i ha participat a la plataforma Tanquem els CIE.

Sarrià-Sant Gervasi: Joan Subirats. S’estrena com a regidor.

Gràcia: Eloi Badia.

Regidor del districte de Gràcia i de Presidencia i d’Aigua i Energia des de novembre del 2015, sis mesos després de les eleccions arran de la sortida de Raimundo Viejo. Té 36 anys i és enginyer i activista mediambientalista. Abans d’entrar en política havia estat vinculat a la Xarxa per la Sobirania Energètica i la plataforma Aigua és Vida. Els veïns, per tant, ja el coneixen.

Horta-Guinardó: Marc Serra. És l’únic al qual s’adjudiquen dos districtes.

Nou Barris: Janet Sanz. Repeteix en el càrrec. Els veïns, per tan, ja la coneixen.

Sant Andreu: Gemma Tarafa.

Fins ara comissionada de Salut i de Diversitat Funcional i Autonomia Personal, des d’ahir és també regidora de Salut i Diversitat Funcional provisionalment. Té 48 anys i és doctora en Biologia Mol·lecular per la UB i post-doctorada per la Universitat de Yale. Ha estat professora universitària i investigadora de l’Institut Català d’Oncologia.

Sant Martí: Lucía Martín.

Nascuda a Lugo el 1979, és enginyera química de formació i impulsora de la PAH. Va ser diputada al Congrés des del 2016 fins al final de la legislatura que s’ha acabat i va ser un dels primers fitxatges anunciats per BComú per a la nova llista electoral.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa