Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau desmenteix que vulgui ser ministra a Madrid: “No hi ha hagut cap mena de conversa”

L’estiu és un terreny fèrtil per a les polèmiques i a l’alcaldessa Ada Colau li ha tocat ser la protagonista de dues situacions controvertides els últims dies. Després de l’enrenou per la xiulada i les seves llàgrimes durant el pregó de la Festa Major de Gràcia, a les últimes hores el diari El Confidencial havia abonat la teoria que la batlessa barcelonina preparava el seu desembarcament al govern estatal. En dues entrevistes matineres, a El Món a Rac1 i El Matí de Catalunya Ràdio, ha desmentit del tot aquestes informacions. “No em veig ministra. No rotund. I desmenteixo al 100% aquest titular que no tinc ni idea d’on surt. No sé si és un mecanisme que tenen alguns digitals per intentar generar visites a la pàgina web”, ha reblat a la ràdio pública.

Específicament s’ha referit a la seva situació al voltant de la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, a qui l’article li atribuïa una especial proximitat per fer el salt al govern estatal. “No hi ha hagut cap mena de conversa amb la Yolanda Díaz ni amb ningú. El meu compromís polític és amb la ciutat de Barcelona i no estic pensant en cap altre lloc”, ha insistit. De la mateixa manera, ha rebutjat anunciar que es presentarà a les properes eleccions municipals del 2023. “Encara queden pràcticament dos anys i no crec que sigui el moment de decidir-ho”, ha expressat.

En totes dues converses, l’alcaldessa s’ha mostrat alarmada per la situació a l’Afganistan i ha reclamat un pas més enllà de tota la comunitat internacional per posar recursos en l’emergència humanitària i en les relacions diplomàtiques. Alhora, ha anunciat l’oferta de 50 places a Barcelona per acollir persones refugiades d’aquest país, especialment dones i nenes. “El primer que ha de fer la ciutadania i les administracions és demanar que els estats”, més enllà de retirar el cos diplomàtic i els ciutadans del seu país, es preocupin “del conjunt de la població” que està vivint “una situació de terror”. “Parlem d’un règim autoritari i ultramasclista”, ha dit, després de titllar de “vergonya” la intervenció de la comunitat internacional a l’Afganistan “liderada pels Estats Units”.

La xiulada a Gràcia

Tot i que ja hagin passat tres dies, la xiulada a l’alcaldessa durant la presentació de la Festa Major de Gràcia encara cueja. Per acabar-se d’expressar sobre els fets i la seva reacció, Colau ha reivindicat que la cita era “especialment emocionant” pel component simbòlic de les festes gracienques, per arribar-hi després d’un any i mig de pandèmia o per la presència de Jordi Cuixart com a pregoner. “Hi havia un sector petit, que no representa ni a les festes, ni a Gràcia, ni a la ciutat de Barcelona, que és orgullosament diversa i ciutat de diàleg”, ha apuntat sobre els qui van xiular-li. “Jo estic acostumadíssima com a alcaldessa a situacions de crítiques, i és saludable democràticament i no em fa cap por ni nosa, però va haver-hi un sector que es va dedicar a xiular molt fort per impedir que jo comencés a parlar tan sols. Aquesta actitud no és la que necessitem, i entristia un moment que era emocionant“, ha resolt l’alcaldessa a Catalunya Ràdio.

Crítiques al voltant del 17-A

Coincidint amb el quart aniversari dels atemptats del 17-A, Colau també s’ha pronunciat sobre les queixes de víctimes que retreuen retards al Ministeri de l’Interior per ser compensades. L’alcaldessa ha assegurat al respecte que l’administració “ha de fer una valoració autocrítica i pot fer molt més” per rescabalar els afectats del 17-A.

Colau ha apuntat que la sentència ha produït una “sensació agredolça”, perquè reconeix moltes més víctimes que les admeses pel Ministeri d’Interior, però no condemna per homicidi als terroristes jutjats, al no ser autors materials dels fets. “Les víctimes m’explicaven situacions de tensió poc humana i que, amb molt poc esforç, es podria fer molt millor”, ha opinat. A més, ha expressat que els mecanismes que va disposar Interior per atendre les víctimes van ser insuficients.

A més, ha considerat que la Generalitat també hauria de fer una revisió autocrítica de protocols i ha qüestionat que el Govern no hagi disposat cap tipus de servei per atendre totes les persones afectades: “Es pot entendre que en el moment no hi hagués res previst, perquè és una situació sobrevinguda, traumàtica, però un cop passa el temps, es podria haver fet algun tipus de dispositiu”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Vés-te'n, vés-te'n, és el teu lloc aquesta España que no us deixa ser catalans a agost 17, 2021 | 10:39
  Vés-te'n, vés-te'n, és el teu lloc aquesta España que no us deixa ser catalans agost 17, 2021 | 10:39
  Llàstima, era una bona idea! Vés-te'n, vés-te'n, és el teu lloc aquesta España que no us deixa ser catalans
 2. Icona del comentari de: Gerard a agost 17, 2021 | 10:58
  Gerard agost 17, 2021 | 10:58
  O sia, que si, que vol ser ministra... Recordeu que deu dies després de desmentir que volgués deixar la PAH per passar-se a la política... Va anunciar la seva candidatura. A més, deixar les coses a mitges i sense acabar (en aquest cas mandat) ha estat sempre lo seu... Mireu el cv, si no: no acaba carrera, prova sort com actriu i a la primera ho deixa, plega de la PAH...
 3. Icona del comentari de: Josep a agost 17, 2021 | 11:11
  Josep agost 17, 2021 | 11:11
  Les ganes hi son, eh Colau?
 4. Icona del comentari de: Carrasclet a agost 17, 2021 | 11:43
  Carrasclet agost 17, 2021 | 11:43
  La jugada era ambiciosa. Anar a Madrid a fer de «pepa», deixar l'alcaldia a la llista més votada (ERC) i estovar més el terreny per a una aliança permanent entre la púrria de la Colau, PSOE i ERC a l'ajutnament de Barcelona i a la Generalitat. Els «Podemos» de Madrid i del Gobierno es van esfarair i no la volen veure ni en pintura i aquí es va acabar tot, de moment.
 5. Icona del comentari de: Tano a agost 17, 2021 | 12:19
  Tano agost 17, 2021 | 12:19
  Ves ves a Madrid, faràs un gran favor als Barcelonins.
 6. Icona del comentari de: Angelblau a agost 17, 2021 | 12:36
  Angelblau agost 17, 2021 | 12:36
  Quina farsan esta feta aquesta Dona. Quan de mal esta fent a Barcelona
 7. Icona del comentari de: JO a agost 17, 2021 | 13:08
  JO agost 17, 2021 | 13:08
  Home jo ho trobaría de collons, el nivell per ser ministra ja el te no??? Ah val que a espanistan el nivell no cal....
 8. Icona del comentari de: ave-maría a agost 17, 2021 | 13:52
  ave-maría agost 17, 2021 | 13:52
  Aquesta incapaç de ser l'alcaldessa de districte i vol anar a madrid perquè es pensa que puja d'escalafó ?
 9. Icona del comentari de: Miren a agost 17, 2021 | 14:22
  Miren agost 17, 2021 | 14:22
  Sra. alcaldessa, vostè té tots els mitjans al seu voltant -a part del micro. És a dir, pot dir tot el que vulgui i quan vulgui. Els altres només poden protestar, i de moment, sembla que encara és legal. Tractar a aquestes persones de sectaris, és passar-se, i més venint de vostè. No sé si creure que ja hi està acostumada perquè és el tercer article que en fa esment. I referent a la situació de l'Afganistan, té raó. Però son part d'un govern que està retornant de manera massiva nens que havien fugit del Marroc - que està més a prop d'Afganistan - i per tant en contra de la legislació existent sobre aquest cas, la qual cosa constata el cinisme del Sr. Marlasca i de tots els que d'una manera o altra, amb el seu silenci, donen suport al govern espanyol.
 10. Icona del comentari de: fat boy a agost 17, 2021 | 14:39
  fat boy agost 17, 2021 | 14:39
  A veure si la fan ministra, ni que sigui de Marina.
 11. Icona del comentari de: Josep Parpal a agost 17, 2021 | 18:07
  Josep Parpal agost 17, 2021 | 18:07
  Esta mes amortitzada que un lluç bullit i podrit. Colau, okupes, droga i merda per tot arreu
 12. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a agost 17, 2021 | 18:28
  Tripartit no, gràcies agost 17, 2021 | 18:28
  Jo vull que la facin ministra la Colau, ministra o presidenta de les Espanyes ...o emperadriu de Castella i colònies. Que li donin algun càrrec però que foti el camp i no torni més. A Madrid hi estarà encantada amb en mandonguilla i en Boadella
 13. Icona del comentari de: Lluït a agost 17, 2021 | 20:15
  Lluït agost 17, 2021 | 20:15
  En Jordi Cuixart espontani i sense malícia, a Gràcia, la va deixar petita, petita, petita... ínfima! No és altra cosa. Tot i així, aspiracions i penques per fer ventosa a càrrecs lucratius, que no li corresponen per aptituds, no ni falten.
 14. Icona del comentari de: Amb els comuns no podem a agost 19, 2021 | 14:22
  Amb els comuns no podem agost 19, 2021 | 14:22
  Jo proposo a la frau kolau, com a ministra de trabajo, total si el miguel izeta, és ministro de deportes, a españa, qualsevol incompetent pot ser ministro

Nou comentari

Comparteix