Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament ofereix a l’Estat 50 places per a dones i famílies refugiades afganeses
  • CA

El regidor de Drets de Ciutadania de l’Ajuntament de Barcelona, Marc Serra, ha informat que el consistori ha posat a disposició del govern estatal “50 places per a l’acollida de refugiades afganeses de forma imminent”. Tot seguit, el regidor ha especificat que la idea del govern municipal és que l’oferta arribi a “dones, famílies amb nens, defensores de drets humans i tots aquells que estiguin pendents de reagrupació familiar”.

També ho havia explicar l’alcaldessa, Ada Colau, en una entrevista a El Món a Rac1. s’ha mostrat alarmada per la situació a l’Afganistan i ha reclamat un pas més enllà de tota la comunitat internacional per posar recursos en l’emergència humanitària i en les relacions diplomàtiques. “El primer que ha de fer la ciutadania i les administracions és demanar que els estats”, més enllà de retirar el cos diplomàtic i els ciutadans del seu país, es preocupin “del conjunt de la població” que està vivint “una situació de terror”. “Parlem d’un règim autoritari i ultramasclista”, ha dit, després de titllar de “vergonya” la intervenció de la comunitat internacional a l’Afganistan “liderada pels Estats Units”.

La concreció de la xifra proposada a l’Estat arriba un dia després que el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, refermés que la ciutat estava “llesta” per “acollir refugiats que fugen del fonamentalisme a l’Afganistan, especialment dones i nenes”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a agost 17, 2021 | 13:36
    Ricard agost 17, 2021 | 13:36
    I per a represaliats catalans? Quines penques!!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa