Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau descarta formar part de la llista de Sumar a les eleccions generals

Ada Colau no formarà part de la llista de Sumar de cara a les eleccions generals del pròxim 23 de juliol. L’alcaldessa de Barcelona en funcions i candidata dels Comuns ha descartat aquesta possibilitat i continuarà explorant un possible pacte de forces progressistes a la capital catalana després dels comicis del 28M.

Segons ha avançat El País i ha pogut confirmar el TOT Barcelona de fonts pròximes a la batllessa, Colau no s’incorporarà a la llista de la formació liderada per la vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, i seguirà amb les negociacions a tres bandes amb el PSC i ERC per poder conformar un govern alternatiu que no deixi l’alcaldia en mans del guanyador de les eleccions i candidat de Junts, Xavier Trias. Les mateixes veus apunten que la cap de files de Barcelona en Comú ja havia deixat clar en múltiples ocasions que el seu compromís era amb la ciutat i que no pensava en la possibilitat d’assumir un càrrec a Madrid, una possibilitat que havia pres força amb els resultats dels comicis i que sobrevolava l’ambient després que aquest dilluns el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, anunciés la celebració d’eleccions generals a l’estiu.

Pendents del recompte definitiu de vots

Així doncs, la candidata dels Comuns referma amb aquest posicionament el seu lideratge a Barcelona i situa com a gran prioritat assolir aquest acord de govern d’esquerres amb socialistes i republicans, tal com ja anunciava aquest dilluns el tinent d’alcaldia en funcions i número 2 de la formació, Jordi Martí. Fonts pròximes a l’alcaldessa assenyalen que també estan pendents del resultat del recompte definitiu de vots que es farà públic aquest divendres, un escrutini que podria canviar l’escenari de les negociacions si tenim en compte que només 141 vots separen PSC i BComú.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a maig 31, 2023 | 10:53
    Ricard maig 31, 2023 | 10:53
    Podemos, Sumar, Comuns: 4 gats barallats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa