Colau critica els aldarulls però assegura que els causa una minoria

L'alcaldessa demana no "criminalitzar la protesta" i reclama un conseller d'Interior "que tingui les idees clares"

Exercici d’equidistància suprem de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, aquest dimecres al matí en parlar dels aldarulls d’ahir a la nit al centre de Barcelona, iniciats després de la concentració convocada per Òmnium Cultural contra la sentència de l’1-O. 

En una entrevista a RAC1, Colau ha condemnat els aldarulls alhora que ha dit que no es poden fer servir per criminalitzar les protestes i al mateix temps ha criticat el conseller d’Interior, Miquel Buch, i ha reclamat “algú que tingui les idees clares” al departament.

“Al conseller Buch l’hem trobat a faltar tots els últims dies. Des de la lleialtat institucional, aquests últims dies hi havia diferents veus en el Govern i algunes contradictòries, i això és l’últim que necessitem. Necessitem algú a Interior que tingui les idees clares, que respongui les preguntes i que la institució doni les respostes que hagi de donar”, ha dit l’alcaldessa.

Segons ella, els aldarulls han sigut causats per “una minoria”. “No hem de criminalitzar una protesta, tot i que alguns ho intentin fer ara”, ha afegit.

Tampoc s’ha acabat de decidir a l’hora d’avaluar si els causants dels aldarulls ho fan de manera premeditada o o o no. “Hi va haver un grup de gent diversa que va provocar aldarulls de forma reiterada. Alguns potser ho van fer de manera improvisada, però altres venien amb líquids inflamables per provocar incendis, i això no s’improvisa”, ha resumit.

Més informació

Nou comentari