Colau celebra que “per fi” Sánchez doni “senyals inequívoques que els indults són imminents”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha celebrat que “per fi” el president espanyol, Pedro Sánchez, hagi donat “senyals inequívoques que els indults són imminents”. En una entrevista a la SER, ha reconegut que els indults no ho resoldran tot però sí són “un pas previ per començar una etapa de desjudicializació” i apostar pel diàleg. Ha considerat que el PP criticarà Sánchez i el PSOE “tant si fa els indults com si no els fa” i ha valorat que el president espanyol “ha de mantenir el full de ruta i liderar una nova etapa”.

D’altra banda, ha explicat que aquest dijous al matí es reunirà amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i ho farà amb ànim “constructiu”.Colau ha lamentat que la Generalitat porta temps “en mínims” i per això ha valorat que, tot i que li hagués agradat un Govern “més d’esquerres”, el més important és que l’executiu es posi a treballar. Ha afegit que l’Ajuntament de Barcelona oferirà col·laboració institucional per abordar plegats tots els temes.

Abordar els desnonaments

Entre les principals urgències del nou Govern ha situat l’habitatge. Colau ha lamentat que fins ara no hi hagi hagut un lideratge clar a la Generalitat i ha instat a posar fi a aquesta situació. Entre d’altres, ha assegurat que el tema dels desnonaments es pot abordar “d’una altra manera” i s’ha ofert a col·laborar amb la Generalitat aportant l’experiència de la unitat antidesnonaments de la ciutat.

Segons Colau, la primera resposta no pot ser judicial-policial sinó la mediació i ha reblat que “sí que hi ha marge de maniobra” abans d’arribar a l’actuació policial. Tot i això, ha dit que la qüestió no és aquesta sinó que la prioritat ha de ser impulsar polítiques d’habitatge. “El sistema judicial té les seves normes però pots ser proactiva per trobar altres solucions”, ha manifestat.

El projecte de l’Hermitage

D’altra banda, s’ha mostrat “optimista” amb el projecte que s’acabi aprovant per a la zona on està projectat l’Hermitage. Ha valorat l’entrada del Liceu en el projecte de l’Hermitage i ha explicat que el que han demanat al Port és “mantenir el debat obert” i escollir el millor projecte per a Barcelona. “Hem d’anar totes a una pel que sigui millor per a Barcelona”, ha insistit.

Colau ha dit que ara hi ha “moltes més possibilitats que abans” i ha afegit que el Port té “altres peces que estan per decidir”, en relació a altres emplaçaments més enllà de la zona reservada inicialment a l’Hermitage. Tot i “no voler excloure a ningú”, l’alcaldessa ha valorat positivament les propostes sobre ciència i tecnologia que els han arribat.

Comentaris

  Serafi Bandarra i Grataconys Maig 26, 2021 | 12:40
  Sempre tan importat una bleda els presos i ara vens a ensenyar la seva.
  Anònim Maig 26, 2021 | 12:54
  Impresionant les galtes que arriba a tenir la truja aquesta !
  ciutadà Maig 26, 2021 | 15:12
  La Sra. Colau segueix pensant que els catalans som ximples (els barcelonins que la van votar no vull pas dir). Els indults es concediran la satmana dels tres dijous o el dia 30 de febrer vinent.
  amb comu no podem Maig 27, 2021 | 09:00
  frau kolau, ets tan però tann falsa per la manca de credibilitat, que les teves paraules son buides de contingut, se les emporta el vent, cada dia que passa demostres cada vegada més, que ets un frau com a "persona" un no pot acceptar els vots gratuïts d'un feixista, subvencionat pels fons voltors, i pactar govern amb els fundadors del tripartido del 155

Nou comentari